Epoxy gietvloer of epoxy coating vloer van Arturo

Epoxyvloeren van Arturo zijn fraaie vloeren die ook nog eens tegen een stootje kunnen. Zeer sterk, geschikt om zwaar te belasten en bestand tegen chemicaliën. Een harde vloer die uitermate geschikt is voor industriële toepassingen. Ideaal voor magazijn-, bedrijfs- of fabrieksvloeren, garages en kelders.

De voordelen en eigenschappen van een epoxyvloer:

  • Slag-, stoot- en slijtvast
  • Goede chemicaliënbestendigheid
  • Stofvrij en goed te reinigen
  • Hygiënisch conform HACCP
  • Naadloos en vloeistofdicht
  • Hoge druk- en buigtreksterkte
  • Duurzaam en een lange levensduur
  • Ook in antislip mogelijk

Kleuren

De epoxyvloeren (epoxy gietvloer en epoxy coating vloeren) zijn verkrijgbaar in vrijwel elke Sikkens, RAL- en NCS-kleuren. De epoxy gietvloer is zowel in unikleuren als mengkleuren (voor een beton- of gemêleerd effect) verkrijgbaar. Ook is het mogelijk om flakes (kleurvlokken) in de vloer te strooien, deze zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en combinaties. Met flakes maskeer je de vervuiling, de vervuiling valt dan minder op.

Epoxy coating vloer

De (rol) epoxy coating is een twee componenten epoxyhars die vooraf op kleur gemaakt is. De epoxy coating is ondanks zijn dunne laag zeer duurzaam en zal gegarandeerd bij belasting niet versplinteren. Graag zetten we vrijblijvend een aantal vierkante meters epoxy om de kwaliteit te bewijzen.

De uitvoering van een epoxy coating vloer

Voordat de epoxy coating aangebracht kan worden dient de ondervloer eerst goed gereinigd of gestraald te worden. Wanneer deze droog is, wordt de epoxy coating in twee lagen aangebracht voor een 100% dekking. In de laatste laag kan er een antislip korrel worden toegevoegd.

Epoxy gietvloer

De epoxy gietvloer is ook een twee componenten epoxyhars die vooraf op kleur gemaakt is alleen wordt deze gegoten in een laagdikte van 1 tot 3 mm. Door de dikkere laagdikte nog sterker en heeft hierdoor een veel langere levensduur.

De uitvoering van een epoxy gietvloer

Voordat de vloer gegoten kan worden inspecteren wij de ondervloer grondig. Scheuren in de ondervloer worden op de juiste wijze dichtgezet en verstevigd. Afhankelijk van de ondervloer en zijn status wordt deze voorzien van een epoxy schraplaag of een spanningsarme egalinelaag. De volgende dag kan de epoxy gietmassa worden gegoten. De epoxy gietmassa heeft een hoge glansgraad.

Om de vloer antislip of een matte glansgraad te geven wordt de volgende dag een transparante matte coating aangebracht. Deze coating is bestand tegen weekmakers en diverse chemicaliën.

Het totale vloersysteem heeft een laagdikte van 2 tot 6 mm.

Onderhoud

Het oppervlakte van de epoxyvloer is vloeistofdicht. Vuil kan daardoor moeilijk aan het oppervlak hechten. Als onderhoudsmiddel volstaat het reinigen met een neutrale vloerreiniger. Gebruik vooral geen schuursponsje of schuurmiddelen.

Heb je vragen over de toepassing van een epoxyvloer? Neem dan gerust contact met ons op of kom een kijkje nemen in onze showroom in Geldrop (Eindhoven). Of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Vraag nu online je offerte aan