Epoxy gietvloer of rol epoxy coating

De voordelen van een epoxyvloer:

  • Vloeistofdicht
  • Sterk
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Slijt- en krasvast
  • Naadloos
  • Verkrijgbaar in vrijwel elke RAL en/of NCS kleur

Het aanbrengen van een epoxyvloer oppervlakteafwerking vraagt om geoefend vakmanschap. De medewerkers van SmitFloor zijn opgeleid om het product aan te brengen. De basis begint bij een stabiele en goede ondervloer. SmitFloor werkt alleen met de beste materialen.

Rol epoxy coating

De rol epoxy coating is een twee componenten epoxy hars die vooraf op kleur gemaakt is. Deze zijn in alle RAL en NCS kleuren te bestellen. De epoxy coating van SmitFloor is zeer duurzaam en zal gegarandeerd bij belasting niet versplinteren.

Graag zetten we vrijblijvend een aantal vierkante meters epoxy om de kwaliteit te bewijzen.

De uitvoering van een rol epoxy coating

Voordat de epoxy coating aangebracht kan worden dient de ondervloer eerst goed gereinigd te worden. Wanneer deze droog is, wordt de epoxy coating in twee lagen aangebracht voor een 100% dekking.

De uitvoering van een epoxy gietvloer

De ondervloer wordt schoongemaakt en voorzien van een primer daarna wordt er een epoxy schrap laag aangebracht. De volgende dag kan de epoxy gietmassa worden gegoten. Deze wordt in laag dikte van 2 mm aangebracht. Indien gewenst kunnen kleur vlokken er in worden gestrooid.

Om de vloer antislip te maken wordt de volgende dag een transparante matte coating aangebracht. Dit heeft een antislipwaarde van R10 en is bestand tegen weekmakers en diverse chemicaliën. Dit maakt de epoxyvloer erg geschikt voor een bedrijfsruimte, garage of fabriekshal.

De epoxy gietvloer is zowel in unikleuren of in diverse en/of meerdere kleurvlokken verkrijgbaar. Iedere Ral en NCS kleuren zijn mogelijk. Met een kleurvlok maskeer je de vervuiling, de vervuiling zal dus minder opvallen. Een unikleur is altijd vuilgevoeliger omdat hier sneller vuil op zichtbaar zal zijn.

Onderhoud

Het oppervlakte van de epoxyvloer is vloeistofdicht en vuil kan daardoor moeilijk hechten. Als onderhoudsmiddel volstaat het reinigen met een Polyurethaan reiniger. Gebruik vooral geen schuursponsje of schuurmiddelen.

Heb je vragen over de toepassing van een epoxyvloer? Neem dan gerust contact met ons op of kom een kijkje nemen in onze showroom in Geldrop (Eindhoven). Of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Vraag nu online je offerte aan