LiquidDesign van Forbo Eurocol voor een warme en natuurlijke gietvloer

De LiquidDesign van Forbo Eurocol is een duurzame gietvloer gemaakt van een uitgebalanceerde mix van de natuurlijke componenten: kurk, lijnolie en een biopolymeerbindmiddel. Deze natuurlijke grondstoffen zijn bovendien hernieuwbaar, dus milieuvriendelijk. We creëren hiermee een warme natuurlijke vloer met geluiddempende eigenschappen. De vloer is zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming. LiquidDesign is door zijn esthetische en natuurlijke look & feel een zeer gebruiksvriendelijke vloerafwerking voor bijvoorbeeld hotels, restaurants, kantoren, winkels, (bedrijfs)kantines maar vooral ook woningen. LiquidDesign is blijvend veerkrachtig maar tegelijk ook taai, waardoor LiquidDesign tegen een stootje kan. Het assortiment van ruim dertig basiskleuren maakt LiquidDesign extra aantrekkelijk.

De voordelen en eigenschappen van een LiquidDesign gietvloer:

  • Milieuvriendelijk en emissiearm
  • Verhoogd loopcomfort
  • Blijvend veerkrachtig dus geluiddempend
  • Scheuroverbruggend
  • Zeer goede slijt- en krasvastheid
  • Onderhoudsvriendelijk, stofvrij en goed te reinigen
  • Goede chemicaliënbestendigheid
  • Naadloos en vloeistofdicht
  • Taai en kan hierdoor tegen een stootje
  • Geschikt voor vloerverwarming

Kleuren

Liquid Design is verkrijgbaar in 30 basis kleuren. Alleen bij SmitFloor bieden we een ruime keuze uit mengkleuren (voor een beton- of gemêleerd effect).

De uitvoering van een LiquidDesign gietvloer

Voordat de gietvloer gegoten kan worden inspecteren wij de huidige ondervloer grondig. Eventuele scheuren in de ondervloer worden op de juiste wijze dichtgezet en verstevigd. Afhankelijk van de ondervloer en diens status wordt deze voorzien van een epoxy schraplaag of een spanningsarme egaline laag. De volgende dag kan de LiquidDesign worden gegoten.

De aflak

Doordat dit het oppervlak is waar je op loopt is de aflak misschien wel de belangrijkste fase van jouw nieuwe vloer. De aflak die als laatste wordt aangebracht bestaat uit een transparante twee componenten polyurethaan coating, met een moderne matte glansgraad. De coating is tevens slijt- en krasvast.

Het totale gietvloer heeft een laagdikte van 3 tot 5 mm.

Onderhoud

Het oppervlakte van de vloer is vloeistofdicht waardoor vuil moeilijk aan de vloer kan hechten. Het reinigen van de vloer volstaat gebruikelijk met een mop en lauw water, maar gebruik geen schuursponsje of schuurmiddelen en reinig nooit met chloor of bleekmiddelen.

Om de levensduur van de gietvloer te verhogen adviseren we je een goede inloopzone en anti kras doppen onder kasten, banken en stoelen aan te brengen. Vaak is het ook mogelijk om zelf lichte krassen op de gietvloer te verwijderen. Voor meer informatie en tips kun je terecht op onze onderhoud pagina.

We hebben de vloeren van Forbo Eurocol in verschillende kleuren in het groot aangebracht in onze showroom in Geldrop (vlakbij Eindhoven). Je bent van harte welkom om de vloeren in het echt te komen bekijken. Neem gerust contact op voor meer informatie of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Vraag nu online je offerte aan