Verbouwing of renovatie van uw woning of bedrijfspand

Verbouwing of renovatie en wilt u een nieuwe vloer?
Een naadloze gietvloer is zeker een goede optie bij verbouwing of renovatie. Deze kan aangebracht worden op een nieuwe dekvloer maar ook overeen een bestaande tegelvloer. Door de dunne laagdikte is een gietvloer ideaal om over een bestaande tegelvloer heen te werken. Tevens zijn al onze vloeren zeer geschikt voor vloerverwarming.

Uw bestaande woning is misschien nog niet voorzien van vloerverwarming, wat u in deze tijd wel graag wilt. In sommige gevallen kan de vloerverwarming in gefreesd worden in de bestaande vloer. Soms is dit niet mogelijk en zal er een nieuwe opbouw moeten plaats vinden met een nieuwe cementdekvloer. Een goed aangebrachte cementdekvloer met als toevoeging van kunststofvezels zorgt voor een stabiele en als een scheur vaste ondergrond.

Nieuwe vloer zondersloop werk!
Bij een verbouwing of renovatie is een nieuwe vloer zonder sloopwerk toch wel een mooi begin. Het verwijderen van tapijt of laminaat is nog wel te doen maar een tegelvloer verwijderen is een tijdrovende en kostbare opgave. Is het een vloer met vloerverwarming dan ook met nog het risico dat de vloer verwarmingsbuizen geraakt worden. Het door werken op de bestaande vloer is mogelijk indien deze stabiel is oftewel de tegels moeten goed vast liggen. Eenvoudig te controleren door erop te tikken, een hol geluid is niet goed. Ieder gietvloer systeem die wij aanbrengen is met de juiste behandeling over de bestaande tegelvloer aan te brengen.

Hoe wij zorgen voor een goede hechting op een gladde tegel?
De tegels worden voor we beginnen zoveel als mogelijk glad geschuurd en opgeruwd met een diamant schijf. Een hecht primer wordt aangebracht en de voegen worden dicht gezet. De egaline zorgt dan voor een mooie egale laag waarop o.a. de een betonlook vloer kan worden aangebracht. Door het gebruik van hoogwaardige egalisatie op basis van gips geeft dit een druk vaste en stabiele ondergrond. Gips egalisatie is meer spanningsvrij dan een cement gebonden egalisatie tevens heeft gips geen last van krimpscheuren en droogt in de jaren niet verder uit.

Normaliter is de opbouw van de vloer zo’n 5 mm (3 mm voor de egaline en een kleine twee millimeter voor de betonlook en eind coating). Bij verbouwing of renovatie is hier in de meeste huizen ruimte voor, eventueel door een paar millemeter van de deuren af te schaven. Wij komen natuurlijk eerst even langs om de situatie te bekijken of hier iets aan gedaan moet worden.

U bent natuurlijk ook altijd welkom in onze showroom.

Tips, hoe blijft je nieuwe vloer mooi tijdens de verbouwing!

Een schoonloopmat voor buiten

Het is raadzaam om meteen een schoonloopmat voor buiten aan te schaffen want vaak wordt er bij een nieuwbouwwoning of een verbouwing de eerste maanden behoorlijk veel zand naar binnen wordt gelopen. Door een goede schoonloopmat voorkom je al snel dat het vuil van buiten naar binnen wordt gelopen.

Het is belangrijk om een kwalitatieve mat neer te leggen waarmee het zand en vuil gemakkelijk aan de mat kan hechten bij het voeten vegen.

Een droogloopmat voor binnen

De functie voor deze mat is om zoveel mogelijk vocht op te nemen, het zand is immers al verwijderd bij de schoonloopmat buiten. De Coral luxe droogloopmat van Forbo heeft een behoorlijke vochtopname en is daarmee uitermate geschikt voor binnen. Voor een schoonloopmat kun je het beste een uitsparing maken zodat de mat gelijk met de vloer ligt. Dit heeft als voordeel dat de mat altijd goed vast zit en je er niet over kunt struikelen.

Schoenen bij de voordeur uit trekken

Het beste is om zo min mogelijk met je schoenen binnen te lopen. Onder je schoenen blijft altijd wat vuil achter, dit kán je vloer mogelijk beschadigen. Uiteraard is dit wel afhankelijk van je type vloer. Heb je een vloer die afgewerkt is met een coating of een aflaklaag, dan is er minder kans op beschadiging van de vloer.

Veeg zo veel mogelijk je straat schoon.

Door het schoonvegen van de straat voorkom je dat de schoonloopmat snel vol zit met zand en vuil van de straat. Zo kun je voorkomen dat er alsnog veel vuil op de nieuwe vloer van je huis terecht komt.

 

Meer informatie over vloeren of toepassingen voor onderhoud van deze vloeren? Neem contact met ons op.

Vraag nu online je offerte aan