Beton Cire van Dr. Schutz

Met Beton Cire van Dr. Schutz brengen wij een hoogwaardige betonlook aan op vloer en wand. Na het beton ciré waterdicht aflakken geniet je vele jaren van de warm industriële uitstraling. Door de losse componenten van Beton Cire is het kleurenpalet waaruit je kunt kiezen eindeloos. Het samengestelde product is een mortel voor het realiseren van een decoratieve betonlook op o.a. vloeren en wanden in een laagdikte van 1 – 1,5 mm. Beton Cire is te verwerken in de badkamer, douche, toilet, keuken, wanden, kasten en vloer. Al onze toepassingen worden met passie, oog voor kwaliteit en de grootste zorg voor jou gemaakt.

De voordelen en eigenschappen van Beton Cire:

  • Onderhoudsvriendelijk, stofvrij en goed te reinigen
  • Slijt- en krasvast
  • In iedere kleur leverbaar
  • Goede chemicaliënbestendigheid
  • Naadloos en vloeistofdicht
  • Zeer hoge mate van UV-stabiliteit
  • Geschikt voor in de douche
  • Geschikt voor vloerverwarming

Kleuren

Doordat we de witte mortel van Beton Ciré zelf op kleur maken kun je kiezen uit nagenoeg alle kleuren.

De uitvoering van Beton Cire

Voordat de vloer aangebracht kan worden inspecteren wij de ondervloer grondig. Scheuren in de ondervloer worden op de juiste wijze dichtgezet en verstevigd. De ondervloer wordt voorzien van een hoogwaardige spanningsarme egalisatielaag. Het aanbrengen van Beton Ciré oppervlakteafwerking vraagt om geoefend vakmanschap. Beton Ciré wordt handmatig aangebracht. Hierdoor varieert het in structuur met oneffenheden en lichte spaanslagen. Iedere vloer en wand is daardoor anders. Beton Ciré wordt altijd in 2 lagen aangebracht, de eerste laag is grof en de tweede laag wordt in een fijne variant in twee kleuren door elkaar verwerkt aangebracht.

De aflak

De belangrijkste fase van jouw vloer. Dit is immers waar je op loopt en dus langdurig beschermd moet zijn. De aflak bestaat uit een transparante twee componenten polyurethaan coating, die verkrijgbaar is in diverse glansgraden. SmitFloor is exclusief Applicator van Dr. Schutz. Dr. Schutz is dé leverancier op het gebied van coatings. De coating heeft naast zijn slijt- en krasvastheid een verhoogde bestendigheid tegen kleurende middelen, weekmakers en chemicaliën.

Het totale vloersysteem heeft een laagdikte van 4 mm.

Onderhoud

Het oppervlakte van de vloer is vloeistofdicht en vuil kan daardoor moeilijk hechten. Voor het wekelijks beton ciré onderhoud en het reinigen van de vloer volstaat vaak een mop en lauw water, maar gebruik geen schuursponsje of schuurmiddelen en reinig nooit met chloor of bleekmiddelen. Het aanbrengen van een goede inloopzone en anti kras doppen onder kasten, banken en stoelen verhoogd de levensduur van de gietvloer.

Vaak is het ook mogelijk om zelf lichte krassen op de gietvloer te verwijderen. Zie voor meer tips onze pagina onderhoud.

In onze showroom in Geldrop (vlakbij Eindhoven) hebben wij de Beton Cire zowel op vloer als wand in het groot aangebracht. Tevens hebben we diverse kleurstalen. Kom gerust kijken of neem contact op voor vragen. Een vrijblijvende offerte opvragen kan natuurlijk ook.

Vraag nu online je offerte aan