Vloeronderhoud gietvloer

Met onderhoudsmiddelen kun je een gietvloer goed verzorgen. Door regelmatig onderhoud- en reinigingsmiddelen op de vloer toe te passen blijft de vloer langer mooi en gaat hij ook nog eens veel langer mee. Het is belangrijk om voor ieder soort vloer een geschikt onderhoudsmiddel of reinigingsmiddel te gebruiken. Hierdoor krijgt de vloer de juiste voeding en bewerking waardoor deze optimaal zijn kracht en look behoudt.

Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen

Uw gietvloer kan best tegen een stootje maar schoonmaken met agressieve schoonmaakmiddelen zoals chloor of bleekmiddel is uit den boze. Deze producten kunnen leiden tot kleurverschil en vlekken op de vloer.

Gebruik daarom een neutrale vloerreiniger, de speciale conditioners van Forbo Eurocol of de PU reiniger van Dr. Schutz. Dat zijn de ideale reinigings- en onderhoudsmiddelen voor uw vloerafwerkingen met een afgelakte toplaag.

Behandel uw vloer op de juiste wijze

Het is belangrijk om regelmatig vegen met een zachte bezem of stofzuigen met een zacht mondstuk. Lichte vervuiling kun je prima verwijderen met een mop en lauw water, mits je dit regelmatig ververst anders kun je strepen achterlaten. Eventueel voeg je aan je water een neutrale vloerreiniger toe of de PU reiniger van Dr. Schutz.

Zodra de vloer echter vlekken of een grauwsluier gaat vertonen, kies je voor de speciale Conditioner 312 van Forbo Eurocol of de intensieve reiniger van Dr. Schutz type Basisreiniger R.

Voorkom krassen

Ondanks de goede bescherming van de laklaag, kunnen er krassen in de toplaag ontstaan. Voorkomen is beter dan genezen, dus een goede en grote schoonloopmatten bij de ingangen van het gebouw zijn van belang voor het onderhoud van een gietvloer. Die houden het meeste zand en vuil buiten de deur. Ook dienen tafel- en stoelpoten voorzien te zijn van zachte beschermdoppen en bureaustoelen en rolkasten van zachte wielen. Stelregel is harde wielen voor zachte vloerbedekking, zachte wielen voor harde.

Uitgebreid assortiment vloerbeschermingsproducten

Bij Scratch no More kun je terecht voor een uitgebreid assortiment vloerbeschermingsproducten voor vrijwel alle soorten meubels. Deze zorgen er voor dat de vloer niet zal beschadigen door het schuiven met stoelen, banken of tafels. Zie: www.scratchnomore.nl/dealer/smitfloor.

Vraag nu online je offerte aan