Nieuwbouw

Je hebt een nieuwbouwwoning gekocht of staat op het punt om deze te kopen. Bij nieuwbouw komt veel kijken. Weet je al hoe de inrichting gaat worden? Welke badkamer je wilt? Hoe de keuken eruit gaat zien? Maar weet je al welke vloer je wilt? Een naadloze vloer is niet alleen makkelijk in onderhoud maar geeft ook een ruim gevoel. Wij kunnen je adviseren om de juiste vloer te kiezen die bij je past. Ook een goed kleur advies is bij ons mogelijk.

Bij nieuwbouw of verbouwing is 1 ding zeker, je gaat veel last krijgen van stof en vuil. Om ervoor te zorgen dat je hier goed op voorbereid bent en dit zoveel mogelijk kunt beperken zijn er een paar dingen waar je alvast rekening mee kunt houden.

Tips voor nieuwbouw woning

Een schoonloopmat voor buiten

Het is raadzaam om meteen een schoonloopmat voor buiten aan te schaffen want vaak wordt er bij nieuwbouw of een verbouwing de eerste maanden behoorlijk veel zand naar binnen wordt gelopen. Door een goede schoonloopmat voorkom je al snel dat het vuil van buiten naar binnen wordt gelopen.

Het is belangrijk om een kwalitatieve mat neer te leggen waarmee het zand en vuil gemakkelijk aan de mat kan hechten bij het voeten vegen.

Een droogloopmat voor binnen

De functie voor deze mat is om zoveel mogelijk vocht op te nemen, het zand is immers al verwijderd bij de schoonloopmat buiten. De Coral luxe droogloopmat van Forbo heeft een behoorlijke vochtopname en is daarmee uitermate geschikt voor binnen. Voor een schoonloopmat kun je het beste een uitsparing maken zodat de mat gelijk met de vloer ligt. Dit heeft als voordeel dat de mat altijd goed vast zit en je er niet over kunt struikelen.

Schoenen bij de voordeur uit trekken

Het beste is om zo min mogelijk met je schoenen binnen te lopen. Onder je schoenen blijft altijd wat vuil achter, dit kán je vloer mogelijk beschadigen. Uiteraard is dit wel afhankelijk van je type vloer. Heb je een vloer die afgewerkt is met een coating of een aflaklaag, dan is er minder kans op beschadiging van de vloer.

Veeg zo veel mogelijk je straat schoon.

Door het schoonvegen van de straat voorkom je dat de schoonloopmat snel vol zit met zand en vuil van de straat. Zo kun je voorkomen dat er alsnog veel vuil op de nieuwe vloer van je huis terecht komt.

 

Meer informatie over vloeren voor nieuwbouw of toepassingen voor onderhoud van deze vloeren? Neem contact met ons op.

Vraag nu online je offerte aan