Floorcolouring Cementgebonden Gietvloer

De FloorColouring vloer van Forbo Eurocol is een cementgebonden gietvloer en geeft een fraaie en karakteristieke betonlook uitstraling met de voordelen van een PU (polyurethaan) vloer. De betonlook vloeren van Forbo Eurocol zijn vloeistof dicht, glad, naadloos en krasvast. Ook is een cementgebonden gietvloer uitstekend geschikt voor vloerverwarming. Het systeem heeft als bijkomend voordeel dat deze maar 3 tot 4 mm dik is en daardoor in zowel een bestaande woning als in een nieuwbouwwoning gebruikt kan worden. Door de geringe laagdikte is het gemakkelijk te verwerken over een bestaande vloer, dit kan dus zonder hak- en breekwerk want de bestaande vloer dient al basis.

De voorbereiding van de ondervloer is bij een cementgebonden gietvloer eenvoudiger dan bij een PU gietvloer, wat een positief effect heeft op de doorlooptijd van het project en daarmee ook op de prijs. Dat wil niet zeggen dat een cement gietvloer van mindere kwaliteit is, want de kwaliteit wordt juist veelal bepaald door de aflak die het cement beschermen en zorgen voor een langdurig mooie vloer.

De look en uitstraling in de betonlook vloer komt tot stand door de hand van SmitFloor en in overleg met de klant wordt de gewenste kleur besproken. De kleuren kunnen zelf bepaald worden door de hoeveelheid pigment poeder aan te passen hierdoor kan er gecombineerd worden met kleuren. Wel blijven de kleuren altijd in de grijs en bruintinten zitten. Iedere vloer is uniek.

De voordelen van een FloorColouring vloer:

  • Onderhoudsvriendelijk, stofvrij en goed te reinigen
  • Naadloos
  • Slijt- en krasvast
  • Vloeistofdicht
  • Verkrijgbaar in 9 kleurtinten

Kleuren

De uitvoering van een Floorcolouring vloer

Het aanbrengen van een FloorColouring oppervlakteafwerking vraagt om geoefend vakmanschap. De medewerkers van SmitFloor zijn opgeleid om het product aan te brengen. De basis begint bij een stabiele en goede ondervloer. SmitFloor werkt alleen met de beste materialen.

Voordat de vloer gegoten kan worden wordt de ondervloer schoongemaakt en voorzien van een primer. Daarna kan de FloorColouring aangebracht worden. De volgende dag na voldoende droging kan de gietmassa worden afgelakt.

De aflak

De belangrijkste fase van uw vloer. Dit is immers waar je op loopt en dus langdurig beschermd moet zijn. De PU aflak die als laatste wordt aangebracht bestaat uit een twee componenten polyurethaan coating, die verkrijgbaar is in diverse glansgraden. SmitFloor is exclusief Applicator van Dr. Schutz. Dr. Schutz is dé leverancier op het gebied van aflakken.

Het totale systeem is in 9 kleurtinten verkrijgbaar en heeft een laagdikte van ca. 4 mm.

Onderhoud

Het oppervlakte van de vloer is vloeistofdicht en vuil kan daardoor moeilijk hechten. Het reinigen van de vloer volstaat vaak met een mop en lauw water maar gebruik geen schuursponsje of schuurmiddelen en reiniger nooit met chloor of bleekmiddelen. Het aanbrengen van een goede inloopzone en anti kras doppen onder kasten, banken en stoelen verhoogd de levensduur van de gietvloer. Zie voor meer tips onze pagina onderhoud.

In onze showroom hebben wij verschillende vloeren van Forbo Eurocol in verschillende kleuren in het groot liggen. Kom gerust kijken of neem contact op voor vragen.

Vraag nu online je offerte aan