FloorColouring van Forbo Eurocol, een Cementgebonden Gietvloer

Met FloorColouring van Forbo Eurocol egaliseren wij jouw vloer en brengen hier tegelijk een fraai industriële kleur in aan, in de intensiteit en schakeringen die je zelf kiest. Een egalisatie en vloerafwerking in één! Een cementgebonden gietvloer geeft een fraaie en karakteristieke betonlook uitstraling. Welke vloeistof dicht, glad en naadloos is. Ook is een cementgebonden gietvloer uitstekend geschikt voor vloerverwarming. De voorbereiding van de ondervloer is bij een cementgebonden gietvloer eenvoudiger dan bij bijvoorbeeld een PU gietvloer, wat een positief effect heeft op de prijs. Dat wil niet zeggen dat een cement gietvloer van mindere kwaliteit is, want de kwaliteit wordt juist veelal bepaald door de aflak die het cement beschermt en zorgt voor een langdurig mooie vloer. De toepassingsmogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt. FloorColouring geeft woon- en werkruimten een geheel eigen karakter. Van woonkamers, keukens en hobbyruimten, tot kantoren, winkels en showrooms.

De look en uitstraling in de betonlook vloer komt tot stand door de hand van SmitFloor en in overleg met de klant wordt de gewenste kleur besproken. De kleuren kunnen zelf bepaald worden door de hoeveelheid pigment poeder aan te passen. Hierdoor kan er gecombineerd worden met kleuren. Belangrijk om te weten is dat de kleuren altijd in de grijs en bruintinten zullen zitten.

De voordelen en eigenschappen van een FloorColouring gietvloer:

  • Onderhoudsvriendelijk, stofvrij en goed te reinigen
  • Slijt- en krasvast
  • Goede chemicaliënbestendigheid
  • Naadloos en vloeistofdicht
  • Zeer hoge mate van UV-stabiliteit
  • Geschikt voor vloerverwarming

Kleuren

De uitvoering van een Floorcolouring vloer

Voordat de vloer gegoten kan worden inspecteren wij de bestaande ondervloer grondig. Scheuren in de ondervloer worden op de juiste wijze dichtgezet en verstevigd. Het aanbrengen van FloorColouring vraagt om ervaren vakmanschap. De medewerkers van SmitFloor zijn door Forbo Eurocol opgeleid om het product aan te brengen. FloorColouring wordt altijd handmatig aangebracht. De ondervloer wordt eerst voorzien van een hoogwaardige hechtprimer waarna de FloorColouring aangebracht kan worden. De volgende dag, na voldoende droging, kan de cementgebonden gietvloer worden afgelakt.

De aflak

De aflak is de belangrijkste fase van de vloer. Voor een goede hechting van de aflak wordt er eerst een base sealer aangebracht. Na droging wordt de aflak aangebracht, welke bestaat uit een transparante twee componenten polyurethaan coating. Deze coating is verkrijgbaar in diverse glansgraden. SmitFloor is exclusief Applicator van Dr. Schutz. Dr. Schutz is dé leverancier op het gebied van coatings. De coating die we plaatsen heeft naast zijn slijt- en krasvastheid een verhoogde bestendigheid tegen kleurende middelen, weekmakers en chemicaliën.

Het totale vloersysteem heeft een laagdikte van 3 tot 5 mm.

Onderhoud

Het oppervlakte van de vloer is vloeistofdicht, doordat de vloer naadloos wordt geplaatst kan vuil moeilijk hechten. Het reinigen van de vloer volstaat met een mop en lauw water, maar gebruik geen schuursponsje of schuurmiddelen en reinig nooit met chloor of bleekmiddelen. Het aanbrengen van een goede inloopzone en het plaatsen van anti-krasdoppen onder kasten, banken en stoelen verhoogd altijd de levensduur van de gietvloer.

Vaak is het ook mogelijk om zelf lichte krassen op de gietvloer te verwijderen. Op onze onderhoud pagina vind je meer informatie.

We hebben verschillende vloeren van Forbo Eurocol in verschillende kleuren in het groot aangebracht in onze showroom in Geldrop (dichtbij Eindhoven). Kom gerust eens langs om te kijken. Neem contact op voor meer informatie of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Vraag nu online je offerte aan