Gietvloer als Garagevloer

Een garagevloer krijgt veel te verduren; want deze dient vaak als opbergruimte van spullen, gereedschap, maar ook voor het stallen van fietsen of een auto. Een garagevloer moet daarom duurzaam, slijtvast en vloeistofdicht zijn. Vele garagevloeren zijn nog voorzien van tegels of een oude (versleten) betonvloer die vuil aantrekken en stof afgeven. Met de juiste vloer kan je garage weer een nette en fijne plek zijn.

Garagevloeren van Smitfloor zijn:

  • Naadloos en duurzaam
  • Snel belastbaar
  • Vloeistofdicht, kras- en slijtvast
  • Stofvrij en onderhoudsvriendelijk
  • Leverbaar in alle kleuren
  • Aantrekkelijk geprijsd

Welke vloeren zijn geschikt voor de garage?

In een garage is het belangrijk dat een vloer een zware belasting kan verdragen. Het is om deze reden verstandig om een industriële vloer te gebruiken. U heeft dan de keuze tussen de epoxy gietvloer en een epoxy rolcoating.

Verschillen tussen een epoxy gietvloer en een epoxy rolcoating

Een epoxy gietvloer wordt met een laagdikte van 2 mm aangebracht op de garagevloer en vult daarmee oneffenheden in de ondervloer op. U kunt hierbij uitgaan van een super strakke vloer zonder oneffenheden, die zeer duurzaam is. De epoxy rolcoating wordt aangebracht met een roller en heeft een zeer dunne laagdikte. Hierdoor worden oneffenheden niet opgevuld in de ondervloer wat voor een robuustere uitstraling zorgt. De duurzaamheid is hierbij zelfs bij een dunne laagdikte zeer goed.

In beide opties kunnen kleurvlokken in de vloer worden verwerkt om een gemêleerd beeld te creëren. Dit heeft als grootste voordeel dat vervuiling op een vloer minder goed zichtbaar is. De kleurvlokken kan SmitFloor standaard verwerken in de volgende kleuren: zwart, grijs, wit, blauw en groen. Wil je een specifieke kleur in je schuur of garage, laat het ons weten want ook dat is mogelijk bij ons!

Is iedere epoxy nu hetzelfde?

Niet iedere epoxy is hetzelfde, de kwaliteit per leverancier is zeer verschillend en zo ook de basis van de epoxy. Wij werken met epoxies van Arturo b.v. Wij werken uitsluitend met oplosmiddel vrije epoxies, deze hebben als voordeel dat ze meer vaste stoffen bevatten dan een watergedragen epoxy. De oplosmiddelvrije epoxy heeft altijd een hoge glansgraad. Deze kan natuurlijk worden afgelakt met een speciale aflak die in twee lagen moet worden aangebracht om nog steeds dezelfde chemische resistentie te behouden. Hierdoor is een matte epoxy rolvloer of gietvloer mogelijk als garagevloer.

Meer informatie over de toepassingen voor garagevloeren? Neem gerust contact met ons op of kom een kijkje nemen in onze showroom.

Vraag nu online je offerte aan