1993

SmitFloor opgericht

Als Ko Smit door het faillissement van DAF in Eindhoven noodgedwongen zijn baan
als leidinggevende kwijtraakt, zitten hij en zijn vrouw Marianne niet bij de pakken neer.
Nog datzelfde jaar starten zij hun eigen bedrijf: SmitFacilitair.
1994

Eerste medewerker

Al na 1 jaar nemen Ko en Marianne hun eerste medewerker in dienst, de Ier Alan Stewart die Ko goed kent uit zijn DAF-tijd. Nette bedrijfskleding zorgt voor de gewenste professionele uitstraling.

1995

DAF wordt grootste klant

Nadat Ko eind 1994 weer in contact komt met zijn voormalig werkgever DAF, wordt dit bedrijf na een doorstart zijn grootste klant voor vele jaren. SmitFacilitair verzorgt er 100.000 m² vloeronderhoud op jaarbasis.
2000

Groter bedrijfspand

SmitFacilitair groeit uit zijn jasje. De bescheiden loods
‘bij de oude TweKa’ aan de Mierloseweg in Geldrop wordt verruild
voor een ‘echt’ bedrijfspand aan de Hooge Akker, waar het bedrijf verder doorgroeit.

2016

Arlan in dienst

Zoon Arlan, van jongs af aan kind aan huis in het bedrijf van zijn ouders, komt met zijn hbo-diploma commerciële economie op zak het bedrijf versterken. Voor de commercie, maar ook om zelf de mouwen op te stropen in de productie.

100.000 m² linoleum

Tijdens één zomervakantie verzorgt SmitFacilitair met 15 man het reinigen, schuren en coaten van 100.000 m² linoleumvloeren in scholen. Een jaarlijks terugkerende renovatiecampagne in Noord-Brabant, Limburg en daarbuiten.

2017

Ook Mark sluit zich aan

Aangetrokken door de positieve verhalen, komt zoon Mark het team versterken. Ook hij heeft van jongs af aan meegewerkt en zijn ervaring als inkoper en procesbegeleider bij Frencken Megatronics vormt een welkome aanvulling.

2018

25 jarig bestaan!

SmitFacilitair & SmitFloor bestaat 25 jaar. Naast reiniging en onderhoud verzorgt het bedrijf inmiddels ook project- en woninginrichting. In de showroom aan de Hooge Akker is het een komen en gaan van een groeiende klantenkring.

2019

Project DAF Museum

Het DAF-account betekent in 1995 een flinke boost voor het jonge bedrijf en die goede relatie wordt door de jaren verder uitgebouwd. Een hoogtepunt is het aanbrengen van een prachtige LiquidDesign-vloer in het DAF Museum.

2021

Innovatie: tweekleurige LiquidDesign-vloer

Na eindeloos experimenteren, mengen en testen, slagen de broers Arlan en Mark erin twee kleuren LiquidDesign te mengen tot fraaie kleurschakeringen. SmitFloor is hiermee de enige in Nederland die dit ‘LiquidDesign voor gevorderden’ aanbiedt. Een duurzame vloeivloer met kurk, houtmeel en castorolie.
2022

Project | Pink Gellac

Shop je voor cosmetica bij Pink Gellac? Grote kans dat je dan over een two-tone LiquidDesign-vloer van SmitFloor loopt, waar deze retailer razend enthousiast over is.

Project | MOOD

Naast de vele woningprojecten komt SmitFloor ook bij bijzondere bedrijven over de vloer. Zoals restaurant MOOD van Eveline Wu in Rotterdam. Als echte bourgondiërs eet de familie Smit er graag, met uitzicht op hun eigen vloer.

Project | Noordbrabants Museum

In musea bepaalt de vloer voor een belangrijk deel de sfeer en beleving voor de bezoeker. SmitFloor installeert vloeren voor de perfecte match, zoals in het Noordbrabants Museum in Den Bosch.

2023

Mark en Arlan nemen het stokje over

Mark en Arlan nemen het bedrijf officieel over van hun ouders Ko en Marianne. Die doen hiermee een stapje terug, maar zijn nog regelmatig in het bedrijf te vinden om hun zoons met raad en daad bij te staan.

Teamwork voor de toekomst

Naast kwaliteit en vakmanschap is teamwork al 30 jaar een belangrijke pijler onder het succes van SmitFloor. Samen staan wij sterk voor de toekomst, zowel voor onze particuliere als zakelijke klanten!