Polyurethaan (PU) gietvloer

Een Polyurethaan (PU) gietvloer is elastisch, krasvast en vloeistof dicht. De PU gietvloer voelt prettig en warm aan en is zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming. De PU gietvloer is duurzaam en is geschikt voor alle ruimtes in een bedrijf of woning zoals in een woonkamer, keuken, slaapkamer, badkamer (inloopdouche) en toilet. Door het gebruik van de juiste materialen is de vloer volledig UV bestendig en dus kleurvast. Ook als er veel zon op de vloer staat, zal deze dus zijn kleur behouden.

De voordelen van een PU gietvloer:

  • Onderhoudsvriendelijk, stofvrij en goed te reinigen
  • Naadloos
  • Slijt- en krasvast
  • Vloeistofdicht en blijvend-elastisch daardoor veerkrachtig
  • Geluiddempend
  • Verkrijgbaar in elke RAL en/of NCS kleur

Kleuren

De gietvloer is zowel in uni kleuren als 2 kleuren ook wel betonlook genoemd (voor een gemêleerd effect) verkrijgbaar. Elke RAL en/of NCS kleur is mogelijk.

Laat je inspireren door de Arturo Color Collection.

Unicolor

Betonlook

Flakes

De uitvoering van een PU gietvloer

Voordat de vloer gegoten kan worden wordt de ondervloer schoongemaakt en voorzien van een primer. Daarna wordt er een epoxy schraplaag aangebracht. De volgende dag kan de PU gietmassa worden gegoten. In de meeste gevallen gieten we met een UV-stabiele gietmassa. Mocht dat niet zo zijn dan wordt de vloer eerst afgelakt met een kleurcoating om te zorgen voor een volledig UV bestendige en dus kleurvaste vloer.

De aflak

De belangrijkste fase van uw vloer. Dit is immers waar je op loopt en dus langdurig beschermd moet zijn. De PU aflak die als laatste wordt aangebracht bestaat uit een twee componenten polyurethaan coating, die verkrijgbaar is in diverse glansgraden. SmitFloor is exclusief Applicator van Dr. Schutz. Dr. Schutz is dé leverancier op het gebied van aflakken.

Het totale systeem is in iedere gewenste kleur verkrijgbaar en heeft een laagdikte van 3 mm.

Onderhoud

Het oppervlakte van de vloer is vloeistofdicht en vuil kan daardoor moeilijk hechten. Het reinigen van de vloer volstaat vaak met een mop en lauw water maar gebruik geen schuursponsje of schuurmiddelen en reiniger nooit met chloor of bleekmiddelen. Het aanbrengen van een goede inloopzone en anti kras doppen onder kasten, banken en stoelen verhoogd de levensduur van de gietvloer. Zie voor meer tips onze pagina onderhoud.

In onze showroom hebben wij verschillende vloeren in verschillende kleuren in het groot liggen. Kom gerust kijken of neem contact op voor vragen.

Vraag nu online je offerte aan