Polyurethaan (PU) gietvloer van Arturo

Een Polyurethaan (PU) gietvloer van Arturo voelt prettig en warm aan en is zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming. De Polyurethaan gietvloer is een elastische kunststof vloerafwerking, verkrijgbaar in diverse kleuren en kleurencombinaties. Het duurzame aspect in combinatie met zijn krasvastheid maakt deze gietvloer uitermate geschikt voor alle ruimtes in een bedrijf of woning zoals in een woonkamer, keuken, slaapkamer, badkamer (inloopdouche) en toilet. Door het gebruik van de juiste materialen is de vloer UV-stabiel en dus kleurvast. Ook als er veel zon op de vloer staat, zal deze dus zijn kleur behouden.

De voordelen en eigenschappen van een Polyurethaan Gietvloer:

 • Verhoogd loopcomfort
 • Blijvend elastisch dus geluiddempend
 • Scheuroverbruggend
 • Zeer goede slijt- en krasvastheid
 • Onderhoudsvriendelijk, stofvrij en goed te reinigen
 • Goede chemicaliënbestendigheid
 • Naadloos en vloeistofdicht
 • Zeer hoge mate van UV-stabiliteit
 • Emissiearm, AgBB gecertificeerd
 • Geschikt voor in de douche
 • Geschikt voor vloerverwarming

Kleuren

Polyurethaan is verkrijgbaar in vrijwel elke Sikkens, RAL- en NCS-kleuren. De PU gietvloer is zowel in unikleuren als mengkleuren (voor een beton- of gemêleerd effect) verkrijgbaar.

Laat je inspireren door de Arturo Color Collection.

Unicolor

Betonlook

Flakes

De uitvoering van een PU gietvloer

Voordat de vloer gegoten wordt, inspecteren wij de ondervloer grondig. Scheuren in de ondervloer worden op professionele wijze dichtgezet en verstevigd. Afhankelijk van de ondervloer en zijn status wordt deze voorzien van een epoxy schraplaag of een spanningsarme egalinelaag. De volgende dag, wanneer de ondervloer is uitgehard, kan de PU gietmassa worden gegoten. In de meeste gevallen gieten we met een UV-stabiele gietmassa. Mocht dat niet zo zijn, dan wordt de vloer eerst afgelakt met een kleurcoating om te zorgen voor een volledig UV-stabiele en dus kleurvaste vloer.

De aflak

Bij een PU gietvloer is de aflak de belangrijkste fase van de vloer. Dit is immers waar je op loopt, dus moet deze langdurig beschermd zijn. De aflak die als laatste wordt aangebracht bestaat uit een transparante twee componenten polyurethaan coating, die verkrijgbaar is in diverse glansgraden. SmitFloor is exclusief Applicator van Dr. Schutz. Dr. Schutz is dé leverancier op het gebied van coatings. De coating heeft naast zijn slijt- en krasvastheid een verhoogde bestendigheid tegen kleurende middelen, weekmakers en chemicaliën.

De totale Polyurethaan (PU) gietvloer heeft een laagdikte van 3 tot 5 mm.

Onderhoud

Vuil kan moeilijk hechten doordat het oppervlak van de vloer vloeistofdicht is. Het reinigen van de gietvloer volstaat vaak met een mop en lauw water. Gebruik geen schuursponsje of schuurmiddelen en reinig de vloer nooit met chloor of bleekmiddelen. Het aanbrengen van een goede inloopzone en anti-krasdoppen onder kasten, banken en stoelen verhoogd de levensduur van de gietvloer. Voor meer tips kun je terecht op onze onderhoud pagina.

Onze showroom vind je in Geldrop, vlakbij Eindhoven. Hier hebben wij verschillende Polyurethaan gietvloeren van Arturo in verschillende kleuren in het groot aangebracht. Kom gerust eens kijken, of neem contact op voor vragen of een vrijblijvende offerte.

Vraag nu online je offerte aan