Epoxyvloer

Al meer dan 30 jaar biedt ons familiebedrijf in Geldrop (nabij Eindhoven) je persoonlijk en eerlijk advies. Onze epoxyvloeren zijn onverwoestbaar, hygiënisch, en bestand tegen de zwaarste belastingen en chemicaliën. Perfect voor industriële omgevingen, garages en meer, onze vloeren zijn vloeistofdicht, naadloos en eenvoudig te onderhouden.

Vakmanschap

30 jaar ervaring

Brede opties

Duurzaam

Showroom in Geldrop

Wat is een epoxyvloer?

Op zoek naar een onverwoestbare, stijlvolle vloer? Ontdek de epoxyvloer van Arturo, de krachtpatser onder de vloeren. Onze epoxyvloeren zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ook bestand tegen de zwaarste belastingen en chemicaliën.

Perfect voor industriële omgevingen, garages en meer. Met een breed scala aan kleuren en de optie voor antislip, personaliseren we de vloer volledig naar uw wensen. Vloeistofdicht, hygiënisch en gemakkelijk te onderhouden – de epoxyvloer is de praktische keuze voor elke uitdaging.

Benieuwd naar de robuuste kwaliteit?  Voor een duurzame, naadloze oplossing die generaties lang meegaat, kiest u voor de epoxyvloer van Arturo.

Voordat de epoxy coating aangebracht kan worden dient de ondervloer eerst goed gereinigd of gestraald te worden. Wanneer deze droog is, wordt de epoxy coating in twee lagen aangebracht voor een 100% dekking. In de laatste laag kan er een antislip korrel worden toegevoegd.

Heb je vragen?

Stel ze aan onze adviseurs

Epoxyvloer-Mark-Smit

Mark Smit

Epoxyvloer-Arlan-Smit

Arlan Smit

De uitvoering van een epoxyvloer

De (rol) epoxy coating is een twee componenten epoxyhars die vooraf op kleur gemaakt is. De epoxy coating is ondanks zijn dunne laag zeer duurzaam en zal gegarandeerd bij belasting niet versplinteren. Graag zetten we vrijblijvend een aantal vierkante meters epoxy om de kwaliteit te bewijzen.

Voordat de epoxyvloer gegoten kan worden inspecteren wij de ondervloer grondig. Scheuren in de ondervloer worden op de juiste wijze dichtgezet en verstevigd. Afhankelijk van de ondervloer en zijn status wordt deze voorzien van een epoxy schraplaag of een spanningsarme egalinelaag.

De volgende dag kan de epoxy gietmassa worden gegoten. De epoxy gietmassa heeft een hoge glansgraad. Om de vloer antislip of een matte glansgraad te geven wordt de volgende dag een transparante matte coating aangebracht.

Deze coating is bestand tegen weekmakers en diverse chemicaliën. Het totale vloersysteem heeft een laagdikte van 2 tot 6 mm.

Showroom epoxyvloer | Geldrop

Met 30 jaar ervaring biedt SmitFloor in Geldrop (nabij Eindhoven) je persoonlijk en eerlijk advies.

Bezoek onze showroom

Wil jij ook een epoxyvloer van SmitFloor?

Vraag dan vandaag nog een geheel vrijblijvende offerte aan!

Epoxyvloer-bijkeuken

Onderhoud van een epoxyvloer

Het oppervlakte van de epoxyvloer is vloeistofdicht. Vuil kan daardoor moeilijk aan het oppervlak hechten. Als onderhoudsmiddel volstaat het reinigen met een neutrale vloerreiniger. Gebruik vooral geen schuursponsje of schuurmiddelen.

Heb je vragen over de toepassing van een epoxyvloer? Neem dan gerust contact met ons op of kom een kijkje nemen in onze showroom in Geldrop (Eindhoven). Of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Epoxyvloer voordelen

Slag-, stoot- en slijtvast
Hygiënisch conform HACCP
Hoge druk- en buigtreksterkte
Goede chemicaliën bestendigheid
Stofvrij en goed te reinigen
Naadloos en vloeistofdicht
Duurzaam en een lange levensduur
Ook in antislip mogelijk

Wat zeggen klanten over SmitFloor?

Robin VdmeidenRobin Vdmeiden
16:39 27 Jun 24
We waren al heel blij met onze gietvloer van SmitFloor.Zeer vakkundig gelegd en ook de service is fantastisch.Klein oneffenheid in de vloer werd accuraat verholpen.Vandaag nog een plint gehaald die ik als service kosteloos mocht ophalen .Top Arlan van SmitfloorKeep on the good work ????????
Edwin MEdwin M
18:22 16 Apr 24
Eind 2023 kennis gemaakt met SmitFloor en gedegen advies, duidelijke en scherpe prijs gekregen. Prima door voor en tijdens uitvoering goede communicatie en vakmensen. Na oplevering aandacht voor service en klanttevredenheid. Ik raad ze aan omdat ze een goede vloer leveren tegen een scherpe prijs en zonder gezeur.
James FamilyJames Family
11:55 15 Apr 24
Wij hebben een hele fijne ervaring gehad met SmitFloor! We kregen vooraf alle informatie over de kosten en het tijdsbestek voor de voltooiing en alles was perfect en niet te vergeten: onze garagevloer zag er geweldig uit! Ook voor extra werkzaamheden zullen wij bij hen terugkomen!
Ernst BreelErnst Breel
18:02 10 Apr 24
Wij hebben een professionele PMMA en epoxy vloer in ons bedrijf laten maken door Smit Floor, met super resultaat! De mannen van Smit Floor zijn kundig, werken netjes en goed bereikbaar, een aanrader - ook voor bedrijfspanden!
Ada Van hekAda Van hek
09:48 09 Apr 24
Van aanschaf tot eindresultaat perfecte communicatie en snelle reactie op vragen. Geen druk, je wordt geadviseerd rustig over je ( prijzige ) aankoop na te denken, zoals het hoort.Fijne medewerkers die meedenken om het mooiste resultaat te bereiken.Niets dan lof voor SmitFloor!
Gino VerkuijtenGino Verkuijten
15:48 08 Apr 24
Complimenten heren !!! Vakmanschap op en top. We zijn erg blij dat we voor jullie gekozen hebben Goed in de planning netjes afspraken nakomen aardige nette jongens die snappen hoe het moet !!! Ga zo door. TOPBEDRIJF gr werner verkuijten. Oranjekade helmond
RonRon
09:52 08 Apr 24
We hadden meerdere (kleine) issues, maar na overleg is alles naar tevredenheid opgelost. Alleen jammer dat SmitFloor hier niet meer proactief in is geweest, hier is ruimte voor verbetering.Door een opstapeling van problemen, waren we in eerste instantie geen tevreden klanten. Gelukkig stond SmitFloor open voor communicatie om ons zodoende toch nog tevreden te stellen. De binnen kozijnen is Arlan eigenhandig komen herstellen, de vloer is opnieuw gemaakt om de vreemde plekken en rolbanen eruit te halen en er is een oplossing gevonden voor onze beschadigde voordeur. Dit heeft vanuit onze kant meer moeite gekost dan wenselijk was, maar we zijn blij dat uiteindelijk alles is opgelost.We beseffen ook dat we een beetje pech gehad hebben en we hopen dan ook dat SmitFloor bij een eventuele volgende keer de beloftes waar kan maken. De vloer ligt er uiteindelijk mooi bij.In september/oktober 2020 hebben we een gietvloer laten maken in het gehele (nieuwbouw) huis.-tijdens de werkzaamheden is er "niet betreden" op onze voordeur geplakt, waardoor de verf beschadigd is geraakt, dit is vandaag nog steeds zichtbaar. Moet overgeschilderd worden. (Oplossing voor gevonden);-tijdens de werkzaamheden is er primer op de binnen kozijnen gekomen (dit werd in eerste instantie zelfs ontkend), waardoor alle kozijnen opnieuw geschilderd dienen te worden, ze waren namelijk al geschilderd, erg jammer. (Door Arlan hersteld);-we werden helemaal niet op de hoogte gehouden, we moesten zelf informeren, wat ik niet geheel klantvriendelijk vond. Dit is natuurlijk een persoonlijke wens;-bij het plaatsen van meubels en plinten is gebleken dat de vloer niet helemaal waterpas is. Hier zijn we nooit over geïnformeerd. Dit had opgelost kunnen worden, voor het aanbrengen van een gietvloer. Misschien valt dit niet onder de werkzaamheden van SmitFloor, maar ik had verwacht dat dit gecontroleerd zou worden voordat er een gietvloer gemaakt werd;-na oplevering bleek de vloer zeer kras gevoelig. Na onderzoek van ongeveer een half jaar, bleek dat de fabrikant van de vloer verkeerde instructies had gegeven (kan SmitFloor uiteraard niets aan doen), waardoor de vloer zo kras gevoelig was geworden. Er werd aangeboden de vloer opnieuw te maken, op zich heel netjes, maar dan zou wel het gehele huis leeg moeten zijn.. geen makkelijke opgave en we zouden zelf moeten opdraaien voor eventueel gemaakte kosten. We werden verder niet tegemoet gekomen, erg jammer. Uiteindelijk akkoord gegaan met het herstellen van alleen de begane grond, zodat alleen deze verdieping leeg gemaakt moest worden. Voor ons een ok oplossing, want dit viel nog wel te overzien. De vloer was na de eerste herstelpoging niet naar wens, er zaten vreemde plekken in en rolbanen. Na contact met SmitFloor is dit gelukkig snel opgelost.
Andre VerheesAndre Verhees
11:06 27 Mar 24
Smitfloor : hele goede service, betrouwbaar, pro-actieve communicatie en accurate planning. Het resultaat is een prachtige duo-tone smeervloer, die het huis een totaal andere luxe uitstraling geeft????????
Paul MaasPaul Maas
11:34 13 Jan 24
Mooie vloer gegoten in het nieuwe huis. Helemaal top
jeroen grubenjeroen gruben
13:23 28 Dec 23
Twee weken geleden door SmitFloor een PU en Epoxy gietvloer laten aanbrengen. Zeer nette werkers met oog voor detail. Resultaat is dan ook een prachtige vloer waar duurzaamheid en gebruiksgemak vanaf straalt. Zeer aan te bevelen firma.
Leon ScheepersLeon Scheepers
20:40 11 Aug 23
Piet de LeeuwPiet de Leeuw
11:44 12 May 23
SmitFloor heeft in ons appartement de prefab beton trappen voorzien van drie lagen epoxycoating, uitgevoerd door een vriendelijke jonge man Bink Bogers.Alle contacten en afspraken zijn naar volle tevredenheid verlopen.Het resultaat is super mooi.
patricia geurtspatricia geurts
13:07 30 Apr 23
Heel netjes geholpen en geadviseerd. Veel keuze.
Diana en Bart-JanDiana en Bart-Jan
19:47 07 Sep 22
SmitFloor heeft voor ons een vloer gegoten in de garage. Die ziet er daardoor moderner en lichter uit en is beter schoon te houden. We zijn goed geadviseerd over het type vloer dat geschikt zou zijn. Er waren bovendien veel opties voor kleuren en afwerking. Het contact was vriendelijk en professioneel en alle afspraken werden keurig nagekomen zonder dat we er zelf achteraan hoefden te bellen. Uiteindelijk is een beschadiging die door een andere firma was gemaakt snel, netjes en kosteloos weggewerkt. Al met al zijn we dus zeer tevreden met zowel de vloer als de samenwerking met het bedrijf SmitFloor.
Astrid ClaasAstrid Claas
19:52 14 Aug 22
Wij zijn zeer tevreden over Smitfloor . Ze leveren kwaliteit en zijn professioneel . Ze hebben ons goed geïnformeerd over de verschillende vloeren . De uitvoering ging ook helemaal volgens planning en ze waren zeer vriendelijk!
Fijn bedrijf zonder allures! In de showroom hebben we fijne, professionele en vooral belangrijk eerlijke uitleg gehad.Goede communicatie voor, tijdens en na het werk in je woning. Later controle met hier en daar kleine reparatie waar ze totaal niet moeilijk over doen.Aanrader, voor mocht je een gietvloer willen!
Miriam StaassenMiriam Staassen
17:00 30 Jul 22
Onze architect heeft Smitfloor aanbevolen en daarom ook een afspraak gemaakt bij Smitfloor. We kregen meteen een goede uitleg, de offerte was duidelijk en klopte met de afrekening nadat de vloer klaar was.In mei door Smitfloor een liquidvloer op de hele benedenverdieping laten maken. We hebben gekozen voor een mengsel van twee kleuren: sand met pearl. De vloer is prachtig geworden en de medewerkers zijn zeer correct. Afgelopen week is Mark nog een keer geweest om nog iets bij te werken en ook dat verliep prima. Afspraken worden nagekomen en alles deskundig nagelopen.Genieten elke dag van onze mooie vloer en zijn blij met onze keuze. En.....we krijgen ook van onze vrienden complimenten over de vloer!!!
Lars BouterLars Bouter
14:01 22 Apr 22
Fijn familie bedrijf. Arlan bedankt voor de mooie gietvloeren en de beton ciré muren! Wij zijn er blij mee! ???
Marjon SwinkelsMarjon Swinkels
10:13 15 Feb 22
Zeer tevreden over onze liquid design vloer!Het advies, het nakomen van afspraken en de uitvoering hebben wij als zeer professioneel ervaren en heeft een mooi eindresultaat opgeleverd.
Hidde MattheeuwseHidde Mattheeuwse
15:53 10 Feb 22
Topvloer gelegd door Smitfloor. Makkelijk schoon te houden en uniek. Aanrader!
jean-pierre heijdenjean-pierre heijden
09:01 15 Jan 22
Duidelijke site zelf heb ik geen ervaring met het bedrijf
Stef SchenkelaarsStef Schenkelaars
17:13 14 Jan 22
Zeker een aanrader! In de showroom een duidelijke uitleg gekregen over de opties en mogelijkheden.Het daadwerkelijke gieten bestond uit meerderde lagen, de lagen werden op verschillende dagen aangebracht op een hoog tempo.Wij zijn erg blij met het resultaat. De vloer is heel comfortabel en door het mixen van kleuren minder besmettelijk dan we vooraf dachten.Dit bedrijf is een aanrader, professioneel en netjes gewerkt bij ons.
Hans HerreboutHans Herrebout
19:34 17 Sep 21
Super tevreden met onze prachtige vloer!! Bedankt "dreamteam" van Smitfloor.
Loes van DommelenLoes van Dommelen
12:59 08 Apr 21
Wij hebben bij Smit Floor een PU gietvloer laten plaatsen voor in de hal, keuken en bijkeuken. We zijn er super tevreden over, communicatie verliep vlot en het zijn echte vakmannen.
Jannet CoppoolseJannet Coppoolse
19:16 07 Apr 21
De broers Arlan en Mark Smit hebben een marmoleum gietvloer, genaamd Liquid Design, aangebracht in onze nieuwe woning. Geen eenvoudig karwei, maar heel goed gelukt, zonder oneffenheden. Het meedenken, de communicatie en hun vriendelijkheid maakt het ook tot een topervaring. Een aanrader dus! Dank heren!
Loek JanssenLoek Janssen
10:25 04 Nov 20
Mooie beton ciré vloer gelegd. Team van Smit Floors was heel snel met het aanbrengen en professioneel. Maatwerk was nodig voor de afvoer van de inloop douche en dat is goed verzorgd door ze. Aanrader!
Ceryl WiltinkCeryl Wiltink
11:18 20 Oct 20
Om onze oude tegelvloer op de begane grond te moderniseren heeft SmitFloor een gietvloer gestort, in donkergrijze betonlook.De intake in de showroom was prettig, met uitleg over de verschillende type vloeren en een onmiddelijke berekening/schatting van de kosten die niet meer veranderde.Omdat het gietproces (voor ons) in verschillende lagen gebeurde (Egaline, gietvloer en beschermlagen) welke steeds uit moesten harden hebben we een week afgesproken gedurende welke de werkers met de sleutel van het huis konden komen en gaan wanneer nodig.De vloer zelf is erg mooi en vakkundig gelegd. Zelfs toen bleek dat de betonlook op sommige plekken afweek (Het blijft tenslotte handwerk om de kleuren te mengen), werd zelfs aangeboden om het met een nieuwe laag opnieuw te doen. Dit was echter onnodig, we zijn erg blij met de vloer!
Mark van LieshoutMark van Lieshout
08:06 10 Apr 20
Afgelopen jaar hebben we zelf onze badkamer uitgebouwd en gerenoveerd. Arlan heeft ons geadviseerd over het afwerken van de vloer i.v.m de PU gietvloer die er zou gaan komen. Deze week was het eindelijk zover. Arlan heeft een mooie lichtgrijze PU vloer aangebracht. Het resultaat is super. De vloer ziet er strak uit en geeft een moderne uitstraling. Een aanrader.
Peer Van KemenadePeer Van Kemenade
20:39 09 Apr 20
We hebben onze schouw laten doen door smitfloor met betondesign. Fijn personeel. Super strak en nauwkeurig. Heel blij met het resultaat.
Yves LeblancYves Leblanc
12:35 02 Apr 20
Supermooie vloer geleverd, top kwaliteit, service en stiptheid. Niets op aan te merken, erg tevreden. Denkt mee over de meest geschikte oplossing.
Wij zijn super blij dat wij gekozen hebben voor floorcolouring bij Smitfloor! We werden goed geïnformeerd tijdens ons kennismakingsbezoek aan Smitfloor. Wij zijn heel erg blij met het resultaat, en blij dat wij voor floorcolouring hebben gekozen! Heel erg bedankt voor de goede service en het mooie resultaat!!
Stijn van GeelStijn van Geel
14:08 11 Feb 20
Heel blij met onze nieuwe vloer! Keurig gelegd en aardig personeel. Handig om in de showroom de verschillende opties te kunnen zien:)
Doret SchulkesDoret Schulkes
13:58 14 Jan 20
Fijn bedrijf met een showroom waar de verschillende soorten vloeren naast elkaar te zien zijn. Ook goede voorlichting over de eigenschappen van de verschillende types. Prettige mensen om mee te werken.
Bob RBob R
11:01 08 Jan 20
Wij zijn super tevreden over onze prachtige vloer ! Onze vloer ligt inmiddels ruim een jaar en we zijn nog steeds erg blij met de keuze.Smitfloor heeft ons ook prima geholpen. De showroom met verschillende voorbeelden was erg fijn en de service perfect !super bedankt !
Fred Van Der HorstFred Van Der Horst
15:30 17 Dec 19
Dankzij het vakmanschap en de service van Smitfloor beschikken we nu over een prachtige gietvloer, zeer tevreden over het resultaat!
Carmen W.Carmen W.
14:38 17 Dec 19
Ontzettend blij met onze prachtige beton design vloer gemaakt door SmitFloor. Na deskundig advies gesprek was de keuze snel gemaakt. De heren zijn altijd bereikbaar voor overleg. Het resultaat is precies zoals gehoopt.
js_loader

Epoxyvloeren zijn verkrijgbaar in alle kleuren

Heb je vragen over de epoxyvloer?

Neem gerust contact met ons op!

Benieuwd naar onze andere gietvloeren?

Beton Ciré gietvloer

Met Beton Ciré van Dr. Schutz creëren we een hoogwaardige betonlook op vloeren en wanden. Na het waterdicht aflakken van de beton ciré geniet je jarenlang van de warme industriële uitstraling. Het kleurenpalet van Beton Ciré is vrijwel onbeperkt, dankzij de losse componenten waaruit het bestaat. Dit samengestelde product is een mortel die een decoratieve betonlook realiseert op vloeren en wanden met een laagdikte van 1 tot 1,5 mm. Beton Ciré kan worden toegepast in badkamers, douches, toiletten, keukens, wanden, kasten en vloeren. Al onze toepassingen worden met passie, oog voor kwaliteit en zorg voor jou gemaakt.

Epoxyvloer-beton-cire

Polyurethaan (PU) gietvloer

De polyurethaan gietvloer is een flexibele kunststof vloerafwerking die beschikbaar is in diverse kleuren en combinaties. Een polyurethaan PU gietvloer van Arturo voelt comfortabel en warm aan, en is ideaal te combineren met vloerverwarming. Door zijn duurzame en krasvaste eigenschappen is deze gietvloer perfect voor elke ruimte in een huis of bedrijf, zoals de woonkamer, keuken, slaapkamer, badkamer (inloopdouche) en toilet. Dankzij de gebruikte materialen is de vloer UV-bestendig en behoudt hij zijn kleur, zelfs bij blootstelling aan veel zonlicht. Een PU gietvloer, gemaakt van polyurethaan, staat bekend om zijn elasticiteit, duurzaamheid en esthetische veelzijdigheid.

Epoxyvloer-polyurethaan-pu-gietvloer

LiquidDesign (kurkvloer gietvloer)

LiquidDesign van Forbo Eurocol is een duurzame gietvloer die bestaat uit een uitgebalanceerde mix van natuurlijke componenten zoals kurk, lijnolie en een biopolymeerbindmiddel. Deze hernieuwbare en milieuvriendelijke grondstoffen zorgen voor een warme, natuurlijke vloer met geluiddempende eigenschappen. De vloer is uitstekend te combineren met vloerverwarming. LiquidDesign heeft een esthetische en natuurlijke uitstraling, waardoor het een gebruiksvriendelijke vloerafwerking is voor hotels, restaurants, kantoren, winkels, kantines en woningen. De vloer is blijvend veerkrachtig en taai, waardoor hij goed bestand is tegen slijtage. Met een assortiment van meer dan dertig basiskleuren biedt LiquidDesign veel keuzevrijheid.

Epoxyvloer-Liquiddesign

DecoDesign van Forbo Eurocol

DecoDesign van Forbo Eurocol is een decoratieve en stijlvolle gietvloer, geschikt voor zowel vloeren als wanden. Door een basislaag te combineren met een opgespoten pixeldessin ontstaat een stijlvolle vloer met een rustieke, pure uitstraling die doet denken aan de Terrazzo trend. Dit pixeldessin, ook wel SprayCoat genoemd, wordt in overleg met de klant aangebracht in de gewenste drukte en hoeveelheid. Hierdoor is elke DecoDesign vloer of wand uniek en volledig aan te passen aan de wensen van de klant.

Epoxyvloer-decodesign

FloorColouring cementgebonden gietvloer

FloorColouring van Forbo Eurocol is een cementgebonden gietvloer die bekend staat om zijn robuuste en industriële uitstraling. Deze vloer biedt niet alleen een strakke en karakteristieke betonlook, maar ook de praktische voordelen van een vloeistofdichte en onderhoudsvriendelijke afwerking. Door de menging van cement met hoogwaardige pigmenten kan de intensiteit en kleur naar wens worden aangepast, wat zorgt voor een unieke en persoonlijke touch. Dankzij de duurzame materialen is de FloorColouring gietvloer geschikt voor uiteenlopende toepassingen, van woonkamers en keukens tot winkels en kantoren.  Met FloorColouring kies je voor een vloer die niet alleen functioneel is, maar ook een esthetische meerwaarde biedt aan elke ruimte.

Epoxyvloer-FloorColouring-cementgebonden-gietvloer

BetonDesign van Forbo Eurocol

Met BetonDesign van Forbo Eurocol kies je voor een uniek design op vloeren en wanden, waarbij het eindresultaat wordt bepaald door de hand van de vakman. Het is beton, maar met een twist. Het Eurocol-product is eenvoudig te verwerken en kan moeiteloos op bijna elke vloer of wand worden aangebracht. Deze flexibele, pasteuze afwerklaag van ongeveer 1 mm dik biedt de uitstraling van echt beton zonder de nadelen zoals stofvorming of snelle vervuiling. BetonDesign is verkrijgbaar in verschillende kleuren en resulteert in een strakke, vlakke vloer en wand met een hightech industriële look en duurzame kwaliteit. Perfect voor stijlvolle decoratie thuis, op kantoor, in scholen, zorginstellingen en sportzalen.

Epoxyvloer-betondesign

Veelgestelde vragen (FAQ)

Is een epoxyvloer waterdicht?

Ja een epoxyvloer is volledig waterdicht en vloeistofdicht, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor ruimtes waar hygiëne een belangrijke rol speelt, zoals in keuken, badkamers en medische faciliteiten. De waterdichte eigenschappen maken het ook gemakkelijk om de vloer schoon en droog te houden.

Kan een epoxyvloer over een bestaande vloer worden gelegd?

Ja, een epoxyvloer kan inderdaad over de meeste bestaande vloertypes worden aangebracht, mits de ondergrond goed wordt voorbereid. De bestaande vloer moet stabiel, schoon, droof en vrij van losse deeltjes zijn. In sommige gevallen is het noodzakelijk om de oude vloer te schuren of te behandelen om een goede hechting te verzekeren.

Hoe onderhoud ik mijn epoxyvloer?

Een epoxyvloer is relatief eenvoudig te onderhouden. Regelmatig stofzuigen of vegen en dweilen met water of een milde reiniger is meestal voldoende. Vermijd het gebruik van schurende schoonmaakmiddelen, aangezien deze de afwerklaag kunnen beschadigen. Voor hardnekkige vlekken is het aan te raden de vloerenleverancier te raadplegen voor het beste schoonmaak advies. Ook is het vaak mogelijk om zelf lichte krassen op de gietvloer te verwijderen.

Hoe lang gaat een epoxyvloer mee?

De levensduur van een epoxyvloer kan variëren van de intensiteit van het gebruik en de mate van onderhoud, maar ove rhet algemeen kunnen deze vloeren hij correct gebruik en onderhoud 20 tot 30 jaar meegaan. In industriële omgevingen, waar ze aan zwaardere belasting onderhevig zijn, kan de levensduur van de gietvloer korter zijn.

Is een epoxyvloer geschikt voor vloerverwarming?

Ja, een epoxyvloer kan uitstekend worden gecombineerd met vloerverwarming. Epoxy heeft goede thermische geleidende eigenschappen, waardoor de warmte efficiënt wordt verspreid over de gehele vloer. Het is wel belangrijk dat de vloerverwarming correct wordt geïnstalleerd en langzaam wordt opgewarmd om scheuren in de vloer te voorkomen.

Biedt een epoxyvloer slipweerstand?

Een epoxyvloer kan worden afgewerkt met een antislip coating, waardoor ze veiliger worden in gebruik, vooral in natte ruimtes of in omgevingen waar slipgevaar een zorg is. Bespreek de mogelijkheden voor slipweerstand met uw leverancier om een vloer te kiezen die past bij uw specifieke behoeften.

Bieden jullie garantie op een epoxyvloer?

Ja, op een epoxyvloer wordt garantie aangeboden tegen fabricage- en installatiefouten. De duur en dekking van de garantie kunnen variëren, afhankelijk van de leverancier en de specifieke voorwaarden van de overeenkomst. Het is belangrijk om vooraf duidelijk te maken wat de garantie precies inhoudt en welke aspecten van de vloer hieronder vallen.

Vraag nu online je offerte aan

Offerte aanvraag