Polyurethaan PU gietvloer

De perfecte floorcolouring cementgebonden gietvloer die duurzaamheid en stijl combineert. Met 30 jaar ervaring biedt SmitFloor in Geldrop (nabij Eindhoven) je persoonlijk en eerlijk advies. Onze gietvloeren zijn naadloos, vloeistofdicht, slijtvast, en geschikt voor vloerverwarming. 

Vakmanschap

30 jaar ervaring

Brede opties

Duurzaam

Showroom in Geldrop

Wat is een Polyurethaan PU gietvloer?

De polyurethaan gietvloer is een elastische kunststof vloerafwerking, verkrijgbaar in diverse kleuren en kleurencombinaties. Een polyurethaan PU gietvloer van Arturo voelt prettig en warm aan en is zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming.

Het duurzame aspect in combinatie met zijn krasvastheid maakt deze gietvloer uitermate geschikt voor alle ruimtes in een bedrijf of woning zoals in een woonkamer, keuken, slaapkamer, badkamer (inloopdouche) en toilet. Door het gebruik van de juiste materialen is de vloer UV-stabiel en dus kleurvast. Ook als er veel zon op de vloer staat, zal deze dus zijn kleur behouden.

Een PU gietvloer, vervaardigd uit polyurethaan, staat bekend om zijn elasticiteit, duurzaamheid en esthetische flexibiliteit. Maar wat maakt deze vloeren zo uniek? Het is hun vermogen om in elke omgeving een statement te maken, van de woonkamer tot de badkamer, terwijl ze een ongekend comfort en langdurige kwaliteit bieden.

Heb je vragen?

Stel ze aan onze adviseurs

Polyurethaan-pu-gietvloer-mark-smit

Mark Smit

Polyurethaan-pu-gietvloer-arlan-smit

Arlan Smit

De uitvoering van een Polyurethaan PU gietvloer

Voordat de vloer gegoten wordt, inspecteren wij de ondervloer grondig. Scheuren in de ondervloer worden op professionele wijze dichtgezet en verstevigd. Afhankelijk van de ondervloer en zijn status wordt deze voorzien van een epoxy schraplaag of een spanningsarme egalinelaag.

De volgende dag, wanneer de ondervloer is uitgehard, kan de PU gietmassa worden gegoten. In de meeste gevallen gieten we met een UV-stabiele gietmassa. Mocht dat niet zo zijn, dan wordt de vloer eerst afgelakt met een kleurcoating om te zorgen voor een volledig UV-stabiele en dus kleurvaste vloer.

De aflak

Bij een Polyurethaan PU gietvloer is de aflak de belangrijkste fase van de vloer. Dit is immers waar je op loopt, dus moet deze langdurig beschermd zijn. De aflak die als laatste wordt aangebracht bestaat uit een transparante twee componenten polyurethaan coating, die verkrijgbaar is in diverse glansgraden.

SmitFloor is exclusief Applicator van Dr. Schutz. Dr. Schutz is dé leverancier op het gebied van coatings. De coating heeft naast zijn slijt- en krasvastheid een verhoogde bestendigheid tegen kleurende middelen, weekmakers en chemicaliën.

De totale Polyurethaan PU gietvloer heeft een laagdikte van 3 tot 5 mm.

Showroom Polyurethaan PU gietvloer | Geldrop

Met 30 jaar ervaring biedt SmitFloor in Geldrop (nabij Eindhoven) je persoonlijk en eerlijk advies.

Bezoek onze showroom

Wil jij ook een Polyurethaan PU gietvloer van SmitFloor?

Vraag dan vandaag nog een geheel vrijblijvende offerte aan!

Polyurethaan-pu-gietvloer-trap

Onderhoud van een Polyurethaan PU gietvloer

Vuil kan moeilijk hechten doordat het oppervlak van de vloer vloeistofdicht is. Het reinigen van de gietvloer volstaat vaak met een mop en lauw water. Gebruik geen schuursponsje of schuurmiddelen en reinig de vloer nooit met chloor of bleekmiddelen. Het aanbrengen van een goede inloopzone en anti-krasdoppen onder kasten, banken en stoelen verhoogd de levensduur van de gietvloer. Voor meer tips kun je terecht op onze onderhoud pagina.

Onze showroom vind je in Geldrop, vlakbij Eindhoven. Hier hebben wij verschillende Polyurethaan gietvloeren van Arturo in verschillende kleuren in het groot aangebracht. Kom gerust eens kijken, of neem contact op voor vragen of een vrijblijvende offerte.

FloorColouring cementgebonden gietvloer voordelen

Verhoogd loopcomfort
Chemicaliën bestendig
Geschikt voor vloerverwarming
Zeer goede slijt- en krasvastheid
Naadloos en vloeistofdicht
Emissiearm, AgBB-gecertificeerd
Scheuroverbruggend
Geschikt voor in de douche
Onderhoudsvriendelijk, stofvrij en goed te reinigen
Blijvend elastisch, dus geluiddempend
Zeer hoge mate van UV-stabiliteit

Polyurethaan gietvloer coating: Een laag boven de rest

SmitFloor’s polyurethaan PU vloercoatings zijn meer dan een beschermende laag; ze zijn de finishing touch die uw vloer zowel verfraait als beschermt. Beschikbaar in meerdere glansgraden, zorgen ze voor een duurzame, slijt- en krasvaste oppervlakte die zelfs tegen de zwaarste belastingen bestand is.

Onze coatings bieden niet alleen weerstand tegen fysieke schade, maar zijn ook bestand tegen chemische invloeden. Vlekken van etenswaren, vetten, of wijn, en zelfs sterke reinigingsmiddelen, tasten de kwaliteit niet aan. Met onze PU coating kiest u voor een blijvend mooie en sterke vloer.

Polyurethaan-pu-gietvloer-bloemist

Polyurethaan PU gietvloeren zijn verkrijgbaar in nagenoeg alle kleuren

Unicolor

Betonlook

Flakes

Polyurethaan-pu-gietvloer-nieuwbouw-eetkamer

De geschikte ondergrond voor een Polyurethaan PU gietvloer

Bij SmitFloor begrijpen we dat de ondergrond de fundering vormt voor elke succesvolle PU gietvloer. Een grondige inspectie en nauwkeurige voorbereiding van de ondergrond is essentieel om een optimale basis te garanderen voor uw nieuwe vloer.

Onze expertise stelt ons in staat om over bijna elke ondergrond te werken, inclusief hout, tegels, fermacell platen, OSB platen, ingefreesde vloerverwarming, zandcementdekvloeren en anhydrietvloeren.

Wij passen ons aan de unieke eisen van elke situatie aan, van het dichten van scheuren tot het aanbrengen van een spanningsarme egalinelaag, om ervoor te zorgen dat uw vloer niet alleen vandaag maar ook in de toekomst blijft presteren.

Deze zorgvuldige voorbereiding is cruciaal voor het succes van de PU gietvloer en zorgt ervoor dat de vloer zijn unieke eigenschappen, zoals verhoogd loopcomfort, scheuroverbruggende capaciteiten, goede stootvastheid en krasvastheid, volledig kan benutten.

Met SmitFloor kiest u voor een partner die de perfectie van elke ondergrond waarborgt, zodat uw vloer op elke basis kan schitteren.

Heb je vragen over de polyurethaan PU gietvloer?

Neem gerust contact met ons op!

Polyurethaan PU gietvloer: Betonlook

De betonlook polyurethaan PU gietvloer van SmitFloor is de ideale keuze voor diverse ontwerpen. Door het unieke proces waarbij twee kleuren vloeiend in elkaar overgaan, creëren we een authentiek betoneffect dat zowel visueel indrukwekkend als veelzijdig is. Met een onbeperkt spectrum aan kleurmogelijkheden bieden we maatwerk voor elke ruimte en stijlvoorkeur.

Deze vloeroptie vormt een perfecte balans tussen de stoere uitstraling van beton en de aangename, warme sensatie van polyurethaan. Het resultaat is een vloer die niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook buitengewoon functioneel. Dankzij de flexibele aard van PU geniet u van meerdere voordelen, zoals verhoogd loopcomfort, het overbruggen van scheuren, uitstekende stoot- en krasvastheid.

Kortom, de betonlook PU gietvloer van SmitFloor is dé vloerkeuze bij uitstek voor wie streeft naar een combinatie van duurzame schoonheid, comfort en functionaliteit.

Polyurethaan-pu-gietvloer-nieuwbouw-keuken
Robin VdmeidenRobin Vdmeiden
16:39 27 Jun 24
We waren al heel blij met onze gietvloer van SmitFloor.Zeer vakkundig gelegd en ook de service is fantastisch.Klein oneffenheid in de vloer werd accuraat verholpen.Vandaag nog een plint gehaald die ik als service kosteloos mocht ophalen .Top Arlan van SmitfloorKeep on the good work ????????
Edwin MEdwin M
18:22 16 Apr 24
Eind 2023 kennis gemaakt met SmitFloor en gedegen advies, duidelijke en scherpe prijs gekregen. Prima door voor en tijdens uitvoering goede communicatie en vakmensen. Na oplevering aandacht voor service en klanttevredenheid. Ik raad ze aan omdat ze een goede vloer leveren tegen een scherpe prijs en zonder gezeur.
James FamilyJames Family
11:55 15 Apr 24
Wij hebben een hele fijne ervaring gehad met SmitFloor! We kregen vooraf alle informatie over de kosten en het tijdsbestek voor de voltooiing en alles was perfect en niet te vergeten: onze garagevloer zag er geweldig uit! Ook voor extra werkzaamheden zullen wij bij hen terugkomen!
Ernst BreelErnst Breel
18:02 10 Apr 24
Wij hebben een professionele PMMA en epoxy vloer in ons bedrijf laten maken door Smit Floor, met super resultaat! De mannen van Smit Floor zijn kundig, werken netjes en goed bereikbaar, een aanrader - ook voor bedrijfspanden!
Ada Van hekAda Van hek
09:48 09 Apr 24
Van aanschaf tot eindresultaat perfecte communicatie en snelle reactie op vragen. Geen druk, je wordt geadviseerd rustig over je ( prijzige ) aankoop na te denken, zoals het hoort.Fijne medewerkers die meedenken om het mooiste resultaat te bereiken.Niets dan lof voor SmitFloor!
Gino VerkuijtenGino Verkuijten
15:48 08 Apr 24
Complimenten heren !!! Vakmanschap op en top. We zijn erg blij dat we voor jullie gekozen hebben Goed in de planning netjes afspraken nakomen aardige nette jongens die snappen hoe het moet !!! Ga zo door. TOPBEDRIJF gr werner verkuijten. Oranjekade helmond
RonRon
09:52 08 Apr 24
We hadden meerdere (kleine) issues, maar na overleg is alles naar tevredenheid opgelost. Alleen jammer dat SmitFloor hier niet meer proactief in is geweest, hier is ruimte voor verbetering.Door een opstapeling van problemen, waren we in eerste instantie geen tevreden klanten. Gelukkig stond SmitFloor open voor communicatie om ons zodoende toch nog tevreden te stellen. De binnen kozijnen is Arlan eigenhandig komen herstellen, de vloer is opnieuw gemaakt om de vreemde plekken en rolbanen eruit te halen en er is een oplossing gevonden voor onze beschadigde voordeur. Dit heeft vanuit onze kant meer moeite gekost dan wenselijk was, maar we zijn blij dat uiteindelijk alles is opgelost.We beseffen ook dat we een beetje pech gehad hebben en we hopen dan ook dat SmitFloor bij een eventuele volgende keer de beloftes waar kan maken. De vloer ligt er uiteindelijk mooi bij.In september/oktober 2020 hebben we een gietvloer laten maken in het gehele (nieuwbouw) huis.-tijdens de werkzaamheden is er "niet betreden" op onze voordeur geplakt, waardoor de verf beschadigd is geraakt, dit is vandaag nog steeds zichtbaar. Moet overgeschilderd worden. (Oplossing voor gevonden);-tijdens de werkzaamheden is er primer op de binnen kozijnen gekomen (dit werd in eerste instantie zelfs ontkend), waardoor alle kozijnen opnieuw geschilderd dienen te worden, ze waren namelijk al geschilderd, erg jammer. (Door Arlan hersteld);-we werden helemaal niet op de hoogte gehouden, we moesten zelf informeren, wat ik niet geheel klantvriendelijk vond. Dit is natuurlijk een persoonlijke wens;-bij het plaatsen van meubels en plinten is gebleken dat de vloer niet helemaal waterpas is. Hier zijn we nooit over geïnformeerd. Dit had opgelost kunnen worden, voor het aanbrengen van een gietvloer. Misschien valt dit niet onder de werkzaamheden van SmitFloor, maar ik had verwacht dat dit gecontroleerd zou worden voordat er een gietvloer gemaakt werd;-na oplevering bleek de vloer zeer kras gevoelig. Na onderzoek van ongeveer een half jaar, bleek dat de fabrikant van de vloer verkeerde instructies had gegeven (kan SmitFloor uiteraard niets aan doen), waardoor de vloer zo kras gevoelig was geworden. Er werd aangeboden de vloer opnieuw te maken, op zich heel netjes, maar dan zou wel het gehele huis leeg moeten zijn.. geen makkelijke opgave en we zouden zelf moeten opdraaien voor eventueel gemaakte kosten. We werden verder niet tegemoet gekomen, erg jammer. Uiteindelijk akkoord gegaan met het herstellen van alleen de begane grond, zodat alleen deze verdieping leeg gemaakt moest worden. Voor ons een ok oplossing, want dit viel nog wel te overzien. De vloer was na de eerste herstelpoging niet naar wens, er zaten vreemde plekken in en rolbanen. Na contact met SmitFloor is dit gelukkig snel opgelost.
Andre VerheesAndre Verhees
11:06 27 Mar 24
Smitfloor : hele goede service, betrouwbaar, pro-actieve communicatie en accurate planning. Het resultaat is een prachtige duo-tone smeervloer, die het huis een totaal andere luxe uitstraling geeft????????
Paul MaasPaul Maas
11:34 13 Jan 24
Mooie vloer gegoten in het nieuwe huis. Helemaal top
jeroen grubenjeroen gruben
13:23 28 Dec 23
Twee weken geleden door SmitFloor een PU en Epoxy gietvloer laten aanbrengen. Zeer nette werkers met oog voor detail. Resultaat is dan ook een prachtige vloer waar duurzaamheid en gebruiksgemak vanaf straalt. Zeer aan te bevelen firma.
Leon ScheepersLeon Scheepers
20:40 11 Aug 23
Piet de LeeuwPiet de Leeuw
11:44 12 May 23
SmitFloor heeft in ons appartement de prefab beton trappen voorzien van drie lagen epoxycoating, uitgevoerd door een vriendelijke jonge man Bink Bogers.Alle contacten en afspraken zijn naar volle tevredenheid verlopen.Het resultaat is super mooi.
patricia geurtspatricia geurts
13:07 30 Apr 23
Heel netjes geholpen en geadviseerd. Veel keuze.
Diana en Bart-JanDiana en Bart-Jan
19:47 07 Sep 22
SmitFloor heeft voor ons een vloer gegoten in de garage. Die ziet er daardoor moderner en lichter uit en is beter schoon te houden. We zijn goed geadviseerd over het type vloer dat geschikt zou zijn. Er waren bovendien veel opties voor kleuren en afwerking. Het contact was vriendelijk en professioneel en alle afspraken werden keurig nagekomen zonder dat we er zelf achteraan hoefden te bellen. Uiteindelijk is een beschadiging die door een andere firma was gemaakt snel, netjes en kosteloos weggewerkt. Al met al zijn we dus zeer tevreden met zowel de vloer als de samenwerking met het bedrijf SmitFloor.
Astrid ClaasAstrid Claas
19:52 14 Aug 22
Wij zijn zeer tevreden over Smitfloor . Ze leveren kwaliteit en zijn professioneel . Ze hebben ons goed geïnformeerd over de verschillende vloeren . De uitvoering ging ook helemaal volgens planning en ze waren zeer vriendelijk!
Fijn bedrijf zonder allures! In de showroom hebben we fijne, professionele en vooral belangrijk eerlijke uitleg gehad.Goede communicatie voor, tijdens en na het werk in je woning. Later controle met hier en daar kleine reparatie waar ze totaal niet moeilijk over doen.Aanrader, voor mocht je een gietvloer willen!
Miriam StaassenMiriam Staassen
17:00 30 Jul 22
Onze architect heeft Smitfloor aanbevolen en daarom ook een afspraak gemaakt bij Smitfloor. We kregen meteen een goede uitleg, de offerte was duidelijk en klopte met de afrekening nadat de vloer klaar was.In mei door Smitfloor een liquidvloer op de hele benedenverdieping laten maken. We hebben gekozen voor een mengsel van twee kleuren: sand met pearl. De vloer is prachtig geworden en de medewerkers zijn zeer correct. Afgelopen week is Mark nog een keer geweest om nog iets bij te werken en ook dat verliep prima. Afspraken worden nagekomen en alles deskundig nagelopen.Genieten elke dag van onze mooie vloer en zijn blij met onze keuze. En.....we krijgen ook van onze vrienden complimenten over de vloer!!!
Lars BouterLars Bouter
14:01 22 Apr 22
Fijn familie bedrijf. Arlan bedankt voor de mooie gietvloeren en de beton ciré muren! Wij zijn er blij mee! ???
Marjon SwinkelsMarjon Swinkels
10:13 15 Feb 22
Zeer tevreden over onze liquid design vloer!Het advies, het nakomen van afspraken en de uitvoering hebben wij als zeer professioneel ervaren en heeft een mooi eindresultaat opgeleverd.
Hidde MattheeuwseHidde Mattheeuwse
15:53 10 Feb 22
Topvloer gelegd door Smitfloor. Makkelijk schoon te houden en uniek. Aanrader!
jean-pierre heijdenjean-pierre heijden
09:01 15 Jan 22
Duidelijke site zelf heb ik geen ervaring met het bedrijf
Stef SchenkelaarsStef Schenkelaars
17:13 14 Jan 22
Zeker een aanrader! In de showroom een duidelijke uitleg gekregen over de opties en mogelijkheden.Het daadwerkelijke gieten bestond uit meerderde lagen, de lagen werden op verschillende dagen aangebracht op een hoog tempo.Wij zijn erg blij met het resultaat. De vloer is heel comfortabel en door het mixen van kleuren minder besmettelijk dan we vooraf dachten.Dit bedrijf is een aanrader, professioneel en netjes gewerkt bij ons.
Hans HerreboutHans Herrebout
19:34 17 Sep 21
Super tevreden met onze prachtige vloer!! Bedankt "dreamteam" van Smitfloor.
Loes van DommelenLoes van Dommelen
12:59 08 Apr 21
Wij hebben bij Smit Floor een PU gietvloer laten plaatsen voor in de hal, keuken en bijkeuken. We zijn er super tevreden over, communicatie verliep vlot en het zijn echte vakmannen.
Jannet CoppoolseJannet Coppoolse
19:16 07 Apr 21
De broers Arlan en Mark Smit hebben een marmoleum gietvloer, genaamd Liquid Design, aangebracht in onze nieuwe woning. Geen eenvoudig karwei, maar heel goed gelukt, zonder oneffenheden. Het meedenken, de communicatie en hun vriendelijkheid maakt het ook tot een topervaring. Een aanrader dus! Dank heren!
Loek JanssenLoek Janssen
10:25 04 Nov 20
Mooie beton ciré vloer gelegd. Team van Smit Floors was heel snel met het aanbrengen en professioneel. Maatwerk was nodig voor de afvoer van de inloop douche en dat is goed verzorgd door ze. Aanrader!
Ceryl WiltinkCeryl Wiltink
11:18 20 Oct 20
Om onze oude tegelvloer op de begane grond te moderniseren heeft SmitFloor een gietvloer gestort, in donkergrijze betonlook.De intake in de showroom was prettig, met uitleg over de verschillende type vloeren en een onmiddelijke berekening/schatting van de kosten die niet meer veranderde.Omdat het gietproces (voor ons) in verschillende lagen gebeurde (Egaline, gietvloer en beschermlagen) welke steeds uit moesten harden hebben we een week afgesproken gedurende welke de werkers met de sleutel van het huis konden komen en gaan wanneer nodig.De vloer zelf is erg mooi en vakkundig gelegd. Zelfs toen bleek dat de betonlook op sommige plekken afweek (Het blijft tenslotte handwerk om de kleuren te mengen), werd zelfs aangeboden om het met een nieuwe laag opnieuw te doen. Dit was echter onnodig, we zijn erg blij met de vloer!
Mark van LieshoutMark van Lieshout
08:06 10 Apr 20
Afgelopen jaar hebben we zelf onze badkamer uitgebouwd en gerenoveerd. Arlan heeft ons geadviseerd over het afwerken van de vloer i.v.m de PU gietvloer die er zou gaan komen. Deze week was het eindelijk zover. Arlan heeft een mooie lichtgrijze PU vloer aangebracht. Het resultaat is super. De vloer ziet er strak uit en geeft een moderne uitstraling. Een aanrader.
Peer Van KemenadePeer Van Kemenade
20:39 09 Apr 20
We hebben onze schouw laten doen door smitfloor met betondesign. Fijn personeel. Super strak en nauwkeurig. Heel blij met het resultaat.
Yves LeblancYves Leblanc
12:35 02 Apr 20
Supermooie vloer geleverd, top kwaliteit, service en stiptheid. Niets op aan te merken, erg tevreden. Denkt mee over de meest geschikte oplossing.
Wij zijn super blij dat wij gekozen hebben voor floorcolouring bij Smitfloor! We werden goed geïnformeerd tijdens ons kennismakingsbezoek aan Smitfloor. Wij zijn heel erg blij met het resultaat, en blij dat wij voor floorcolouring hebben gekozen! Heel erg bedankt voor de goede service en het mooie resultaat!!
Stijn van GeelStijn van Geel
14:08 11 Feb 20
Heel blij met onze nieuwe vloer! Keurig gelegd en aardig personeel. Handig om in de showroom de verschillende opties te kunnen zien:)
Doret SchulkesDoret Schulkes
13:58 14 Jan 20
Fijn bedrijf met een showroom waar de verschillende soorten vloeren naast elkaar te zien zijn. Ook goede voorlichting over de eigenschappen van de verschillende types. Prettige mensen om mee te werken.
Bob RBob R
11:01 08 Jan 20
Wij zijn super tevreden over onze prachtige vloer ! Onze vloer ligt inmiddels ruim een jaar en we zijn nog steeds erg blij met de keuze.Smitfloor heeft ons ook prima geholpen. De showroom met verschillende voorbeelden was erg fijn en de service perfect !super bedankt !
Fred Van Der HorstFred Van Der Horst
15:30 17 Dec 19
Dankzij het vakmanschap en de service van Smitfloor beschikken we nu over een prachtige gietvloer, zeer tevreden over het resultaat!
Carmen W.Carmen W.
14:38 17 Dec 19
Ontzettend blij met onze prachtige beton design vloer gemaakt door SmitFloor. Na deskundig advies gesprek was de keuze snel gemaakt. De heren zijn altijd bereikbaar voor overleg. Het resultaat is precies zoals gehoopt.
js_loader

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan

Polyurethaan-pu-gietvloer-badkamer

Polyurethaan PU gietvloer in de badkamer

SmitFloor’s Polyurethaan PU gietvloeren zijn de ideale keuze voor uw badkamer, waar functionaliteit hand in hand gaat met een verfijnde stijl. Dankzij hun waterbestendige en naadloze karakter, bieden deze vloeren niet alleen een verhoogde esthetiek maar ook een praktische, onderhoudsvriendelijke oplossing voor elke badkamerruimte.

Onze expertise stelt ons in staat om elke vloer met uiterste precisie rond afvoeren en drains waterdicht af te werken, een cruciale vaardigheid die van onschatbare waarde is voor zowel nieuwbouwprojecten als renovaties.

Door te kiezen voor de bewezen duurzaamheid, het gebruiksgemak en het tijdloze ontwerp van een SmitFloor Polyurethaan PU gietvloer, kiest u voor dagelijkse luxe en comfort. Transformeer uw badkamer in een ruimte waar elke dag begint met de schoonheid en kwaliteit die u verdient.

Zo wordt jouw Polyurethaan PU gietvloer gelegd

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan!

De droogtijd van Polyurethaan PU gietvloeren

Bij SmitFloor begrijpen we dat tijd een cruciale factor kan zijn, vooral in commerciële ruimtes en drukke omgevingen. Onze PU gietvloeren combineren schoonheid met efficiëntie, dankzij diverse systemen die een razendsnelle installatie mogelijk maken.

Zo kunnen we in sommige gevallen uw nieuwe vloer binnen 72 uur niet alleen aanbrengen, maar ook volledig uitharden – een ideale oplossing voor winkels, studio’s, en bedrijfsruimtes die minimale onderbreking vereisen. Dit hebben we onder andere succesvol toegepast bij de studio van Omroep Brabant, waar we tussen de opnamen door een volledige vloer hebben vernieuwd.

Heeft u iets meer tijd beschikbaar? Dan is de vloer al na 24 uur met sokken beloopbaar. Binnen 72 uur kan de vloer volledig in gebruik worden genomen, en na 7 dagen is deze zelfs chemisch belastbaar.

Polyurethaan-pu-gietvloer-gekleurd

Benieuwd naar onze andere gietvloeren?

Beton Ciré gietvloer

Met Beton Ciré van Dr. Schutz creëren we een hoogwaardige betonlook op vloeren en wanden. Na het waterdicht aflakken van de beton ciré geniet je jarenlang van de warme industriële uitstraling. Het kleurenpalet van Beton Ciré is vrijwel onbeperkt, dankzij de losse componenten waaruit het bestaat. Dit samengestelde product is een mortel die een decoratieve betonlook realiseert op vloeren en wanden met een laagdikte van 1 tot 1,5 mm. Beton Ciré kan worden toegepast in badkamers, douches, toiletten, keukens, wanden, kasten en vloeren. Al onze toepassingen worden met passie, oog voor kwaliteit en zorg voor jou gemaakt.

Polyurethaan-pu-gietvloer-beton-cire

FloorColouring cementgebonden gietvloer

FloorColouring van Forbo Eurocol is een cementgebonden gietvloer die bekend staat om zijn robuuste en industriële uitstraling. Deze vloer biedt niet alleen een strakke en karakteristieke betonlook, maar ook de praktische voordelen van een vloeistofdichte en onderhoudsvriendelijke afwerking. Door de menging van cement met hoogwaardige pigmenten kan de intensiteit en kleur naar wens worden aangepast, wat zorgt voor een unieke en persoonlijke touch. Dankzij de duurzame materialen is de FloorColouring gietvloer geschikt voor uiteenlopende toepassingen, van woonkamers en keukens tot winkels en kantoren. Met FloorColouring kies je voor een vloer die niet alleen functioneel is, maar ook een esthetische meerwaarde biedt aan elke ruimte.

Polyurethaan-pu-gietvloer-floorcolouring

LiquidDesign (kurkvloer gietvloer)

LiquidDesign van Forbo Eurocol is een duurzame gietvloer die bestaat uit een uitgebalanceerde mix van natuurlijke componenten zoals kurk, lijnolie en een biopolymeerbindmiddel. Deze hernieuwbare en milieuvriendelijke grondstoffen zorgen voor een warme, natuurlijke vloer met geluiddempende eigenschappen. De vloer is uitstekend te combineren met vloerverwarming. LiquidDesign heeft een esthetische en natuurlijke uitstraling, waardoor het een gebruiksvriendelijke vloerafwerking is voor hotels, restaurants, kantoren, winkels, kantines en woningen. De vloer is blijvend veerkrachtig en taai, waardoor hij goed bestand is tegen slijtage. Met een assortiment van meer dan dertig basiskleuren biedt LiquidDesign veel keuzevrijheid.

Polyurethaan-pu-gietvloer-liquiddesign

DecoDesign van Forbo Eurocol

DecoDesign van Forbo Eurocol is een decoratieve en stijlvolle gietvloer, geschikt voor zowel vloeren als wanden. Door een basislaag te combineren met een opgespoten pixeldessin ontstaat een stijlvolle vloer met een rustieke, pure uitstraling die doet denken aan de Terrazzo trend. Dit pixeldessin, ook wel SprayCoat genoemd, wordt in overleg met de klant aangebracht in de gewenste drukte en hoeveelheid. Hierdoor is elke DecoDesign vloer of wand uniek en volledig aan te passen aan de wensen van de klant.

Polyurethaan-pu-gietvloer-decodesign

Epoxyvloeren

Bent u op zoek naar een duurzame en stijlvolle vloer? Ontdek de epoxyvloer van Arturo, de krachtpatser onder de vloeren. Onze epoxyvloeren zijn niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook bestand tegen zware belastingen en chemicaliën. Ideaal voor industriële omgevingen, garages en meer. Met een breed scala aan kleuren en de mogelijkheid voor antislip, kunnen we de vloer volledig aan uw wensen aanpassen. De epoxyvloer is vloeistofdicht, hygiënisch en gemakkelijk te onderhouden, waardoor het een praktische keuze is voor elke uitdaging. Voor een duurzame, naadloze oplossing die generaties meegaat, kiest u voor de epoxyvloer van Arturo.

Polyurethaan-pu-gietvloer-epoxyvloer

BetonDesign van Forbo Eurocol

Met BetonDesign van Forbo Eurocol kies je voor een uniek design op vloeren en wanden, waarbij het eindresultaat wordt bepaald door de hand van de vakman. Het is beton, maar met een twist. Het Eurocol-product is eenvoudig te verwerken en kan moeiteloos op bijna elke vloer of wand worden aangebracht. Deze flexibele, pasteuze afwerklaag van ongeveer 1 mm dik biedt de uitstraling van echt beton zonder de nadelen zoals stofvorming of snelle vervuiling. BetonDesign is verkrijgbaar in verschillende kleuren en resulteert in een strakke, vlakke vloer en wand met een hightech industriële look en duurzame kwaliteit. Perfect voor stijlvolle decoratie thuis, op kantoor, in scholen, zorginstellingen en sportzalen.

Polyurethaan-pu-gietvloer-betondesign

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waar kan een polyurethaan PU gietvloer worden toegepast?

Een polyurethaan PU gietvloer kan worden toegepast in zowel residentiële als commerciële ruimtes. Het is geschikt voor onder andere woonkamers, keukens, badkamers, kantoren, winkels, showrooms en industriële omgevingen.

Hoe wordt een polyurethaan PU gietvloer geïnstalleerd?

Een polyurethaan PU gietvloer wordt geïnstalleerd door eerst de ondervloer te inspecteren en eventuele scheuren professioneel te dichten. Daarna wordt de PU gietmassa gegoten. In de meeste gevallen gebruiken we een UV-stabiele gietmassa. Indien nodig wordt de vloer eerst afgewerkt met een kleurcoating voor een volledige UV-stabile en kleurvaste vloer.

Hoe onderhoud ik een polyurethaan PU gietvloer?

Het onderhoud van een polyurethaan PU gietvloer is eenvoudig. Het oppervlakte van de vloer is vloeistofdicht en vuil kan daardoor moeilijk hechten. Het reinigen van de vloer volstaat vaak met een mop en lauw water, maar gebruik geen schuursponsje of schuurmiddelen en reinig nooit met chloor of bleekmiddelen. Het aanbrengen van een goede inloopzone en anti kras doppen onder kasten, banken en stoelen verhoogd de levensduur van de gietvloer. Vaak is het mogelijk om eventueel zelf lichte krassen op de gietvloer te verwijderen. Zie voor meer tips onze pagina onderhoud.

Hoe lang gaat een polyurethaan PU gietvloer mee?

Een goed geïnstalleerde polyurethaan PU gietvloer kan tientallen jaren meegaan, afhankelijk van het gebruik en het onderhoud. Het is een duurzame vloeroplossing die bestand is tegen intensief gebruik en langdurige belasting.

Kan een polyurethaan PU gietvloer worden aangebracht over bestaande vloeren?

In sommige gevallen kan een polyurethaan PU gietvloer worden aangebracht over een bestaande vloer, mits de ondergrond geschikt is en de juiste voorbereidingen worden getroffen. Het is echter raadzaam om een professionele vloerspecialist te raadplegen voor advies op maat.

Vraag nu online je offerte aan

Offerte aanvraag