BetonDesign van Forbo Eurocol

Met BetonDesign van Forbo Eurocol voor vloer en wand kies je voor een uniek design, waarin de hand van de vakman het door jou gekozen eindresultaat bepaalt. Het is beton, maar dan anders. Het Eurocol-product is bijzonder verwerkingsvriendelijk, waardoor het moeiteloos op vrijwel iedere vloer of wand kan worden aangebracht. Een flexibele pasteuze afwerklaag van ca. 1 mm dik waarbij de hardheid wordt bepaald door de ondergrond, maar met de looks van echt beton en zonder de nadelen als stofvorming of snelle vervuiling. BetonDesign is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Het resultaat is een strakke, vlakke vloer en wand met een hightech industriële uitstraling en bijbehorende kwaliteit en duurzaamheid. Voor een stijlvolle en onderscheidende decoratie op iedere plek: thuis, op kantoor, in scholen, zorginstellingen, sportruimten en meer.

De voordelen en eigenschappen van BetonDesign:

  • Onderhoudsvriendelijk, stofvrij en goed te reinigen
  • Slijt- en krasvast
  • Goede chemicaliënbestendigheid
  • Naadloos en vloeistofdicht
  • Zeer hoge mate van UV-stabiliteit
  • Geschikt voor vloerverwarming

Kleuren

BetonDesign is verkrijgbaar in tien verschillende kleuren, wij hebben hier een elfde kleur aan toegevoegd. In onze showroom hebben we van alle elf kleuren beschikbare stalen. Ook zijn twee kleuren in het groot aangebracht.

De uitvoering van BetonDesign

Voordat de nieuwe gietvloer aangebracht kan worden inspecteren wij de originele ondervloer grondig. Scheuren in de ondervloer worden op de juiste wijze dichtgezet en verstevigd. De ondervloer wordt voorzien van een hoogwaardige spanningsarme egalisatielaag. Het aanbrengen van BetonDesign oppervlakteafwerking vraagt om vakmanschap. De medewerkers van SmitFloor zijn door Forbo Eurocol opgeleid om het product aan te brengen. BetonDesign wordt handmatig aangebracht. Hierdoor varieert het in structuur met oneffenheden en lichte spaanslagen. Iedere vloer is daardoor anders en uniek. BetonDesign wordt altijd in 2 lagen aangebracht, de eerste laag is voor de handtekening en is bepalend voor de uiteindelijk uitstraling. Na voldoende droging wordt er geschuurd voor een glad resultaat. Tevens geeft dit een tekening voor het eindresultaat. De tweede laag wordt aangebracht om een structuur en tekening te creëren. Na volledig uitharden wordt het oppervlakte geschuurd voor een glad resultaat.

De aflak

De aflak is misschien wel de belangrijkste fase van de vloer. Dit is immers waar je op loopt en welke dus langdurig beschermd moet zijn. Voor een goede hechting van de aflak wordt er eerst een base sealer aangebracht op de vloer. Na droging wordt de aflak aangebracht, welke bestaat uit een transparante twee componenten polyurethaan coating, die verkrijgbaar is in diverse glansgraden. SmitFloor is exclusief Applicator van Dr. Schutz. Dr. Schutz is dé leverancier op het gebied van coatings. De coating heeft naast zijn slijt- en krasvastheid een verhoogde bestendigheid tegen kleurende middelen, weekmakers en chemicaliën.

De totale gietvloer heeft uiteindelijk een laagdikte van 4 mm.

Onderhoud

Het oppervlakte van de vloer is vloeistofdicht waardoor vuil moeilijk kan hechten. Het reinigen van de vloer volstaat vaak met een mop en lauw water, het is belangrijk dat je geen schuursponsje of schuurmiddelen gebruikt en reiniger nooit met chloor of bleekmiddelen. Het aanbrengen van een goede inloopzone en het plaatsen van anti-krasdoppen onder kasten, banken en stoelen verhoogd de levensduur van de gietvloer. Voor meer onderhoudstips kun je terecht op onze onderhoud pagina.

In onze showroom in Geldrop (tegen Eindhoven aan) hebben wij verschillende vloeren van Forbo Eurocol in verschillende kleuren in het groot aangebracht. Kom gerust kijken of neem contact op voor vragen. Het opvragen van een vrijblijvende offerte behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.

Vraag nu online je offerte aan