Onderhoud nieuwbouwwoning vloer

Je hebt een nieuwbouwwoning gekocht of staat op het punt om deze te kopen. Bij een nieuwbouwhuis komt veel kijken. Weet je al hoe de inrichting gaat worden? welke badkamer je wilt, hoe de keuken eruit gaat zien, enzovoorts. Bij een nieuwbouwwoning of verbouwing is 1 ding zeker, je gaat veel last krijgen van stof en vuil. Om ervoor te zorgen dat je hier goed op voorbereid bent en dit zoveel mogelijk kunt beperken zijn er een paar dingen waar je alvast rekening mee kunt houden.

 

Tips voor nieuwbouw woning

Een schoonloopmat voor buiten

Het is raadzaam om meteen een schoonloopmat voor buiten aan te schaffen want vaak wordt er bij een nieuwbouwwoning of een verbouwing de eerste maanden behoorlijk veel zand naar binnen wordt gelopen. Door een goede schoonloopmat voorkom je al snel dat het vuil van buiten naar binnen wordt gelopen.

Het is belangrijk om een kwalitatieve mat neer te leggen waarmee het zand en vuil gemakkelijk aan de mat kan hechten bij het voeten vegen.

 

Een droogloopmat voor binnen

De functie voor deze mat is om zoveel mogelijk vocht op te nemen, het zand is immers al verwijderd bij de schoonloopmat buiten. De Coral luxe droogloopmat van Forbo heeft een behoorlijke vochtopname en is daarmee uitermate geschikt voor binnen. Voor een schoonloopmat kun je het beste een uitsparing maken zodat de mat gelijk met de vloer ligt. Dit heeft als voordeel dat de mat altijd goed vast zit en je er niet over kunt struikelen.

 

Schoenen bij de voordeur uit trekken

Het beste is om zo min mogelijk met je schoenen binnen te lopen. Onder je schoenen blijft altijd wat vuil achter, dit kán je vloer mogelijk beschadigen. Uiteraard is dit wel afhankelijk van je type vloer. Heb je een vloer die afgewerkt is met een coating of een aflaklaag, dan is er minder kans op beschadiging van de vloer.

 

Veeg zo veel mogelijk je straat schoon.

Door het schoonvegen van de straat voorkom je dat de schoonloopmat snel vol zit met zand en vuil van de straat. Zo kun je voorkomen dat er alsnog veel vuil op de nieuwe vloer van je huis terecht komt.

 

Tijdelijke oplosbare beschermlaag

De inloop van zand probeer je door bovenstaande opties zoveel mogelijk te beperken maar soms is het niet voldoende. Bij oplevering van nieuwbouwwoningen  zijn vaak nog niet alle huizen afgebouwd en woon je nog in een bouwput. Als je al wel de vloer in je nieuwe huis hebt gelegd dan kun je er voor kiezen om een tijdelijke oplosbare beschermlaag aan te brengen op de nieuwe vloer. Krassen zullen dan in je tijdelijke beschermlaag komen ipv in je permanente 2k PU coating. De tijdelijke oplosbare beschermlaag is hard en slijtvast maar kan wel degelijk krassen. De tijdelijke beschermlaag heeft een minder mooi uiterlijk en is niet slijtvast voor een lange periode maar kan wel de krassen opvangen voor een paar maanden. Deze krassen komen dan in je tijdelijke beschermlaag ipv in je permanente 2k PU coating. Zodra in- en om de woning het zand en vuil is verwijderd, komt SmitFloor de tijdelijke laag verwijderen. Hierdoor wordt dan de 2k PU coating te voorschijn,  die in de heftige periode beschermd is gebleven. De 2k PU coating gaat voor een langdurige bescherming van de vloer zorgen.

 

Meer informatie over vloeren voor een nieuwbouwwoning of toepassingen voor onderhoud van deze vloeren? Neem contact met ons op.