Met een gietvloer in huis of bedrijfsruimte ben je verzekerd van een moderne, strakke en onderhoudsvriendelijke vloer. Gietvloeren worden naadloos gegoten en zijn bovendien vloeistofdicht. Ideaal en geschikt voor iedere ruimte
SmitFloor heeft zich gespecialiseerd in het verwerken van verschillende soorten gietvloeren, elk met zijn eigen uitstraling en bijbehorende voordelen.

Gietvloeren op basis van polyurethaan (PU), cementgebonden (Floorcolouring), kurk genaamd Liquid Design en epoxy.


Polyurethaan (PU) gietvloer

Een Polyurethaan (PU) gietvloer is elastisch, krasvast en vloeistof dicht. De PU gietvloer voelt prettig en warm aan en is zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming. De PU gietvloer is duurzaam en is geschikt voor alle ruimtes in een bedrijf of woning zoals in een woonkamer, keuken, slaapkamer, badkamer en toilet. Door de op kleur aangebrachte aflak is de vloer volledig UV bestendig en dus kleurvast. Ook als er veel zon op de vloer staat, zal deze dus zijn kleur behouden.

De voordelen van een PU gietvloer:

• Onderhoudsvriendelijk
• Naadloos
• Slijt- en krasvast
• Vloeistofdicht
• Verkrijgbaar in elke RAL en/of NCS kleur

De gietvloer is zowel in unikleuren als mengkleuren (voor een gemêleerd effect) verkrijgbaar.

De uitvoering van een PU gietvloer

Het aanbrengen van een PU gietvloer oppervlakteafwerking vraagt om geoefend vakmanschap. De medewerkers van SmitFloor zijn opgeleid om het product aan te brengen. De basis begint bij een stabiele en goede ondervloer. SmitFloor werkt alleen met de beste materialen.

Voordat de vloer gegoten kan worden wordt de ondervloer schoongemaakt en voorzien van een primer. Daarna wordt er een epoxy schraplaag aangebracht. De volgende dag kan de PU gietmassa worden gegoten. De gietmassa wordt afgelakt met een kleurcoating om te zorgen voor een volledig UV bestendige en dus kleurvaste vloer.

De aflak

De belangrijkste fase van uw vloer. Dit is immers waar je op loopt en dus langdurig beschermd moet zijn.
De PU coating die als laatste wordt aangebracht bestaat uit een twee componenten polyurethaan coating, die verkrijgbaar is in diverse glansgraden. SmitFloor is exclusief Aplicator van Dr. Schutz. Dr. Schutz is dé leverancier op het gebied van vloerafwerking.

Het totale systeem is in iedere gewenste kleur verkrijgbaar en heeft een laagdikte van 3 mm.

Onderhoud

Het oppervlakte van de vloer is vloeistofdicht en vuil kan daardoor moeilijk hechten. Qua onderhoudsmiddelen volstaat het reinigen met een Polyurethaan reiniger maar gebruik voor het onderhoud vooral geen schuursponsje of schuurmiddelen.

Het aanbrengen van een goede inloopzone en anti kras doppen onder kasten, banken en stoelen verhoogd de levensduur van de gietvloer.