Het fundament van uw huis. Zonder een goed fundament geen jarenlang plezier van uw nieuwe vloer.

Elke vloer afwerking is aangebracht op een egaline vloer afwerking. Deze laag is dus de basis van uw vloer. Deze basis moet zorgdragen voor een goede hechting met uw bestaande vloer en moet hard zijn zodat uw betonLook of color coating vloer tegen een stootje kan. Voor een goede kwaliteit brengen wij altijd een laag aan van minimaal 3 mm.
De egaline wordt aangebracht op uw bestaande vloer.
Dat kan zijn de bestaande tegelvloer , een cementdekvloer, een anhydriet vloer en houtenvloer.

Tegelvloer
Uw bestaande tegelvloer kan ( mits de tegels vastliggen) als basis dienen. Geen breekwerk om de vloer te verwijderen en dus geen risico dat de vloer verwarming schade oploopt.
De vloer wordt ontvet en indien nodig vlak geslepen. De voegen worden dichtgezet nadat de primer is aangebracht om een egale basis te verkrijgen. Vervolgens wordt de egaline aangebracht.

Cementdek- en anhydrietvloer
Op dit soort vloeren kan in principe direct begonnen worden met het aanbrengen van een egalinelaag. Uiteraard vindt er eerst een rest vochtmeting plaats om te beoordelen of de vloer voldoende droog is. Is deze onder de grenswaarde dan wordt een passende primer aangebracht.

Houten ondervloer
De vloer wordt gestabiliseerd door deze in zijn geheel met watervast multiplex platen te verbinden.
Naden opvullen met kit en voorzien van ene primer. Rondom wordt een foam L strip profiel aangebracht i.v.m. geluidsoverlast en eventuele uitzettingen van de houten ondervloer op te vangen. Vervolgens wordt de egaline aangebracht.

Uit bovenstaande moet duidelijk worden dat naast het gebruiken van goede producten de juiste applicatie eisen van groot belang zijn voor een blijvende goede hechting. De strikte eisen omtrent het aanbrengen en uitharden van de diverse stappen is van groot belang. Als de hechting niet deugd komen de problemen pas na verloop van tijd.

Toegepaste egaline soorten.
Wij gebruiken uitsluitend Eurocol 990 egaline (http://www.forbo.com/eurocol/nl-nl/990-europlan-direct/e8ylv7) voor alle stenen en cement gebonden ondergronden. Deze egaline is verrijkt met een kunsthars en geeft een zeer harde en goed hechtende ondergrond voor de BetonLook of PU color afwerking. De verzekering voor een goed fundament.

In geval van anhydriet vloeren gebruiken wij Eurocol 920 egaline (http://www.forbo.com/eurocol/nl-nl/920-europlan-alphy/e4om3w).

In geval van houten ondervloeren gebruiken wij Eurocol 950 egaline www.forbo.com/eurocol/nl-nl/950-europlan-easylight/eyj47w