Gietvloeren worden naadloos gegoten en zijn vloeistofdicht en onderhoudsvriendelijk.
SmitFloor heeft zich gespecialiseerd in het leggen van verschillende soorten gietvloeren elk met zijn eigen uitstraling en voordelen.

Gietvloeren op basis van polyurethaan (PU), cementgebonden (Floorcolouring), kurk genaamd Liquid Design en epoxy.

Polyurethaan (PU) gietvloer

Een Polyurethaan (PU) gietvloer is elastisch, krasvast en vloeistof dicht. De PU gietvloer voelt prettig en warm aan en is zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming. De PU gietvloer is duurzaam en is geschikt voor alle ruimtes in uw bedrijf of woning zoals woonkamer, keuken, slaapkamer, badkamer en toilet. Door de op kleur aangebracht aflak is de vloer volledig UV bestendig en dus kleurvast.

De voordelen van een PU gietvloer:

• Onderhoudsvriendelijk
• Naadloos
• Slijt- en krasvast
• Vloeistofdicht
• Verkrijgbaar in elke RAL en/of NCS kleur

De gietvloer is zowel in unikleuren als mengkleuren (voor een gemêleerd effect) verkrijgbaar.

De uitvoering van een PU gietvloer

Het aanbrengen van PU gietvloer oppervlakteafwerking vraagt om geoefend vakmanschap. De medewerkers van SmitFloor zijn opgeleid om het product aan te brengen. De basis begint bij een stabiele en goede ondervloer. SmitFloor werkt alleen met de beste materialen.

De ondervloer wordt schoongemaakt en voorzien van een primer daarna wordt er een epoxy schrap laag aangebracht. De volgende dag kan de PU gietmassa worden gegoten. De gietmassa wordt afgelakt met een kleurcoating om te zorgen voor een volledig UV bestendige en dus kleurvaste vloer.

De aflak

De belangrijkste fase van uw vloer. Dit is immers waar u op loopt en dus langdurig beschermd moet zijn.
De PU coating die als laatste wordt aangebracht bestaat uit een twee componenten polyurethaan coating, die verkrijgbaar is in diverse glansgraden. SmitFloor is exclusief Aplicator van Dr. Schutz. Dr. Schutz is dé leverancier op het gebied van vloerafwerking.

Het totale systeem is in ieder gewenste kleur verkrijgbaar en heeft een laagdikte van 3 mm.

Onderhoud

Het oppervlakte is vloeistofdicht en vuil kan daardoor moeilijk hechten. Reinigen met een Polyurethaan reiniger volstaat. Gebruik vooral geen schuursponsje of schuurmiddelen. Lees meer

Het aanbrengen van een goede inloopzone en anti kras doppen verhoogd de levensduur van uw vloer. Lees meer over anti kras doppen