Een strakke en gladde betonlook vloer

Je hebt net een nieuw huis gekocht of de vloer in je huidige woning is wel toe aan een opknapbeurt. Een lastige keuze want waar kies je voor? Een strakke- en gladde betonlook vloer geeft je woning een industriële en stoere uitstraling. Floorcolouring van Eurocol maakt het mogelijk om verschillende kleuren te combineren zodat het gewenste resultaat ontstaat voor de vloer.

Door gebruik te maken van Floorcolouring kan, afhankelijk van de kleurenmix, een strak- eenkleurige vloer of een geschakeerd kleurverloop ontstaan. Dit maakt een betonlook vloer van Eurocol met Floorcolouring geschikt voor zowel woningen als bedrijfspanden.

 

Floorcolouring

De Floorcolouring vloer van Eurocol is een cementgebonden gietvloer en geeft een fraaie en karakteristieke betonlook uitstraling met de voordelen van een polyurethaan vloer, beter bekend als een PU gietvloer.

De betonlook vloeren van Eurocol zijn vloeistof dicht, glad, naadloos en krasvast. Ook is een cementgebonden gietvloer is uitstekend geschikt voor vloerverwarming. Het systeem heeft als bijkomend voordeel dat deze maar 3 / 4 mm dik is en daardoor in zowel een bestaande woning als in een nieuwbouwwoning gebruikt kan worden.

Omdat het materiaal maar 3 tot 4 mm dik is, is het gemakkelijk te verwerken over een bestaande vloer, dit kan dus zonder hak- en breekwerk want de bestaande vloer dient al basis.

De voorbereiding van de ondervloer is bij een cementgebonden gietvloer eenvoudiger dan bij een PU gietvloer, wat een positief effect heeft op de doorlooptijd van het project en daarmee ook op de prijs.

De look en uitstraling in de betonlook vloer komt tot stand door de hand van SmitFloor en in overleg met de klant wordt de gewenste kleur besproken. De kleuren kunnen zelf bepaald worden door de hoeveelheid pigment poeder aan te passen hierdoor kan er eindeloos gecombineerd worden met kleuren. Wel blijven de kleuren altijd in de grijs en bruintinten zitten, hierdoor is ieder vloer uniek.

Zoals bij ieder vloer is de aflak erg belangrijk, daar loop je immers op. Deze aflaklagen zorgen voor een goede bescherming van de gietvloer zodat deze niet kan beschadigen en de gietvloer vloeistofdicht blijft. Wij zorgen ervoor dat de aflak chemie- en rubber migratie bestendig is. Als er vuil op de vloer komt, zal dit er dus niet intrekken zo kun je zonder zorgen de kinderwagen  binnen zetten of een omgevallen fles met ontkalker opdweilen. Door de aflaklaag is deze gietvloer zeer makkelijk in onderhoud. De aflak bestaat uit een primerlaag en een laag PU 2K aflak. Kortom: jarenlang zorgeloos gebruik met gemakkelijk onderhoud.

 

Kies voor kwaliteit en ervaring

Er is een enorm groot aanbod aan gietvloeren en dus ook aan cementgebonden gietvloeren. Het voordeel van een cementvloer is dat deze goedkoper is dan een kunststofvloer, de voorbereiding kost in veel gevallen namelijk minder tijd. Dat wil niet zeggen dat een cement gietvloer van mindere kwaliteit is, want de kwaliteit wordt juist veelal bepaald door de aflak die het cement beschermen en zorgen voor een langdurig mooie vloer.

In onze showroom hebben wij verschillende vloeren van Eurocol in verschillende kleuren in het groot liggen. Kom gerust kijken of neem contact op voor vragen.