BetonDesign van Forbo Eurocol

Forbo Eurocol Nederland B.V. is een toonaangevend producent en leverancier van bouwtechnische producten en fabrikant van Betonlook product BetonDesign. Het BetonDesign is een gebruiksklare pasta-afwerklaag voor het realiseren van een decoratieve betonuitstraling op o.a. vloeren en wanden in een laagdikte van 1 – 1,5 mm.

Het Eurocol-product is bijzonder verwerkingsvriendelijk, waardoor het moeiteloos op vrijwel iedere vloer of wand kan worden aangebracht. BetonDesign is ook bijzonder geschikt voor toepassingen waar hogere eisen aan worden gesteld . Hiermee is het ook de ideale afwerking voor projectmatig gebruik, zowel in grote als kleine ruimten.

Vele voordelen

  • Fraaie betonuitstraling
  • Geschikt voor vloer en wand
  • Eenvoudig aan te brengen als dunne afwerklaag
  • Naadloos
  • Stofvrij, slijtvast en vuilbestendig

Het is een pasta dat is samengesteld op basis van minerale pigmenten in combinatie met flexibele kunststoffen. Het kleur pigment is door Forbo Eurocol al toegevoegd en is in acht verschillende grijstinten te verkrijgen. In onze showroom zijn al deze kleuren op de vloer aangebracht voor een goed vergelijk.

Toepassing

BetonDesign is toepasbaar op elke stabiele ondergrond. Zowel op hout, verlijmde plaat, composiet materiaal en metaal. Het is toepasbaar voor vloeren, wanden en meubels.

Uitvoering

Het aanbrengen van BetonDesign oppervlakteafwerking vraagt om geoefend vakmanschap. De medewerkers van SmitFloor zijn door Forbo Eurocol opgeleid om het product aan te brengen. BetonDesign wordt handmatig aangebracht. Hierdoor varieert het in structuur met oneffenheden en lichte spaanslagen. Iedere vloer is daardoor anders. De basis begint bij een stabiele en goede ondervloer. SmitFloor werkt alleen met de beste egaline, de Eurocol 990. Dit is een spanningsvrije egaline op basis van cementpoeder met een bijzonder hoog gehalte aan kunststof bindmiddelen. Uitermate rolstoel vast en daarmee zeer geschikt als ondervloer voor BetonDesign.

BetonDesign wordt altijd in 2 lagen aangebracht, de eerste laag is voor de handtekening en is bepalend voor de uiteindelijk uitstraling. Na voldoende droging wordt er geschuurd voor een glad resultaat. Tevens geeft dit een tekening voor het eindresultaat. De tweede laag wordt aangebracht om een structuur en tekening te creëren. Na volledig uitharden wordt het oppervlakte geschuurd voor een glad resultaat.

De aflak

De aflak is de belangrijkste fase van de vloer. Dit is immers waar je op loopt en dit moet dus langdurig beschermd zijn.

De aflak bestaat uit een twee componenten Epoxy primer en een twee componenten polyurethaan coating die zorgt voor een vloeistofdichte afwerking. SmitFloor is exclusief Aplicator van Dr. Schutz. Dr. Schutz is dé leverancier op het gebied van vloerafwerking.

Onderhoud

Oppervlaktes die behandeld zijn met BetonDesign zijn eenvoudig te onderhouden. Het oppervlakte is vloeistofdicht en vuil kan daardoor moeilijk hechten. Reinigen met een Polyurethaan reiniger volstaat. Gebruik vooral geen schuursponsje of schuurmiddelen. Meer weten over onderhoud? Bekijk ons onderhoudsadvies en de onderhoudsmiddelen. Het aanbrengen van een goede inloopzone en anti kras doppen verhoogd de levensduur van uw vloer. Lees meer over aniti kras doppen

 

Bij SmitFloor hebben we al jaren ervaring in het aanbrengen van BetonDesign. Wij denken met je mee om het gewenste resultaat te behalen. Heb je nog vragen of wil je meer weten over een van onze bewerkingen van betonlook vloeren of muren, neem gerust contact met ons op!