Beton Ciré van Dr. Schutz

Dr. Schutz is een toonaangevend producent en leverancier van Beton Cire, coatings en gietmassa’s. Fabrikant van producten om Beton Ciré mee te maken. Door de losse componenten is het kleurenpalet waaruit u kunt kiezen eindeloos. Het samengestelde product is een mortel voor het realiseren van een decoratieve betonuitstraling op o.a. vloeren en wanden in een laagdikte van 1 – 1,5 mm.

De kenmerken van Beton Ciré zijn:

  • Sterk- en kras vast
  • Diverse structuren
  • In iedere kleur leverbaar
  • Op vrijwel iedere ondergrond aan te brengen (dus ook over uw tegels heen aan te brengen)
  • Naadloos
  • Vloeistofdicht
  • Makkelijk in onderhoud
  • In alle vormen toepasbaar
  • Laag dikte slechts 1 – 1,5 mm
  • Ambachtelijk handwerk

Algemeen:
Beton Ciré is een oppervlaktebehandeling welke handmatig in diverse lagen wordt aangebracht. De Beton Ciré wordt afgewerkt met een twee componenten Epoxy primer en een twee componenten polyurethaan coating die beide zorgen voor een vloeistofdichte afwerking. Beton Ciré is te verwerken in uw badkamer, douche, toilet, keuken, wanden, kasten en vloer. Bijvoorbeeld uw wastafel, aanrechtblad of wasbak in Beton Ciré. Vrijwel alles is mogelijk. Al onze toepassingen worden met liefde en de grootste zorg voor u gemaakt. Wij worden blij van een mooi resultaat!

Het product Beton Ciré
Beton Ciré is een uniek en hoogwaardig product voor creatieve toepassingen op interieur gebied. Beton Ciré is een oppervlakteafwerking die interieurproducten een unieke uitstraling geven. Beton Ciré bestaat uit een poeder, een vloeistof en een kleurstof. De poeder is een fijn gemalen gesteente uit de groeven van Italië. Het bevat onder andere zand, silicium en kalk. De vloeistof bestaat uit een UV bestendige latex en kunststoffen zoals acrylaten. Dit zorgt ervoor dat na droging de Ciré licht flexibel is en bij punt belasting niet breekt. De kleurstof zijn kleurpigmenten.

Door deze combinatie en toevoegingen zijn diverse structuren mogelijk en is beton Ciré in bijna alle kleurschakeringen te leveren. Het onderhoud van Beton Ciré is eenvoudig en heeft een rijke eigentijdse uitstraling.

Toepassing
Beton Ciré is toepasbaar op elke stabiele ondergrond. Zowel op hout, verlijmde plaat, composiet materiaal en metaal. Het is toepasbaar voor vloeren, wanden, meubels, aanrechtbladen Zelfs uw wasbak kan ermee gemaakt worden. Onze technische afdeling ondersteunt u graag met advies over de juiste toepassing van materialen en het beste resultaat.

Uitvoering
Aanbrengen van Beton Ciré oppervlakte afwerking vraagt om geoefend vakmanschap. Beton Ciré wordt handmatig aangebracht. Hierdoor varieert het in structuur met oneffenheden en lichte spaanslagen. De basis begint bij een stabiele en goede ondervloer. SmitFloor werkt alleen met de beste egaline. Dit is een spanningsvrije egaline op basis van cementpoeder met een bijzonder hoog gehalte aan kunststof bindmiddelen. Lees meer over de ondervloer

Beton Ciré wordt altijd in 2 lagen aangebracht, de eerste laag is voor de handtekening en is bepalend voor de uiteindelijk uitstraling. Na voldoende droging wordt er geschuurd voor een glad resultaat. Tevens geeft dit een tekening voor het eindresultaat. De tweede laag wordt aangebracht om een structuur en tekening te creëren. Na volledig uitharden wordt het oppervlakte geschuurd voor een glad resultaat.

De aflak
De belangrijkste fase van uw vloer. Dit is immers de laag waar u op loopt.
De aflak bestaat uit een twee componenten Epoxy primer en een twee componenten polyurethaan coating die zorgt voor een vloeistofdichte afwerking. SmitFloor is exclusief Applicator van Dr. Schutz. Dr. Schutz is dé leverancier op het gebied van vloerafwerking.

Onderhoud
Oppervlakten die behandeld zijn met Beton Ciré zijn eenvoudig te onderhouden. Het oppervlakte is vloeistofdicht en vuil kan daardoor moeilijk hechten. Reinigen met een Polyurethaan reiniger volstaat. Gebruik vooral geen schuursponsje of schuurmiddelen. Lees meer